Seiler opp til ny havnestrid

Leder i Transportarbeiderforbundet (NTF), Roger Hansen, trekker seg med umiddelbar virkning.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken er manglende støtte i havnekonflikten.

Leder i Norsk Havnearbeiderforening, Bjørn Steffensen, bebuder en opptrapping i kampen mot NHO Logistikk og Transport.

På NTFs nettsider konstaterer Roger Hansen at han ikke fikk støtte til å fortsette forhandlingene i havnekonflikten.

Nekter å aksjonere

– Jeg kan ikke være med på en aksjonslinje. Det vil ødelegge for havnearbeiderne, og det er min bekymring. Jeg kan ikke se for meg at aksjoner mot Color Line og DFDS kan gjøre NHO LT mer forhandlingsvillig, sa Roger Hansen til et sjokkert forbundsstyre i Transportarbeideforbundet nylig.

Hansen pekte på at den interne uenigheten i forbundets ledelse om strategien i havnekonfliktene har vært ødeleggende.

Ingen Risavika-enighet

Bakgrunnen for den dramatiske avgjørelsen kommer etter at Hansen ikke klarte å lande en tariffavtale med Risavika Terminal AS etter forhandlinger som har pågått helt siden før jul.

Forbundsstyrets flertall mente det betydde at forhandlingsveien var død, og at det var på tide å gå til sympatiaksjoner for å sette press på arbeidsgiverne og NHO Logistikk og Transport.

Roger Hansen mente imidlertid at det fremdeles var mulig å fortsette med forhandlinger, men fikk ikke støtte fra forbundsstyret.

Lars Morten Johnsen, fungerende leder i Transportarbeiderforbundet, sier den gjenværende ledelsen må se på hvordan forbundet skal håndtere situasjonen.

Leder i Norsk Havnearbeiderforening, Bjørn Steffensen er overrasket over Hansens avgang.

– Jeg synes det er feil å trekke seg. Han burde fortsatt å lede forbundet basert på vedtakene i forbundsstyret, men når det er sagt, så har jeg stor tro på at den nye ledelsen kan få fart på skuta og gjøre Transportarbeiderforbundet til et kampforbund igjen. Det skal NHO få merke, sier Bjørn Steffensen.

 

 

Powered by Labrador CMS