Magnus Kårestedt forlater sjefsstolen i det som seiler opp til å bli «Norges største godshavn». Foto: Per Dagfinn Wolden
Magnus Kårestedt forlater sjefsstolen i det som seiler opp til å bli «Norges største godshavn». Foto: Per Dagfinn Wolden

Forlater «Norges største havn»

Göteborgs hamns vd, Magnus Kårestedt, forlater sjefsstolen og overlater roret til nye krefter i det som sies å være «Norges største godshavn».

Publisert

Norske havner har store ambisjoner med å gjøre Gøteborg til nav-havn for Norge, noe de langt på vei har lykkes med.

Kårestedt har ledet havnen i 15 år siden 2003, i en periode med sterk utvikling av et globalt transport- og logistikk-knutepunkt med et verdensomspennende linjenett.

Dette har naturlig nok ikke pågått uten turbulens og stridigheter mellom APM Terminals og havnearbeidernes faglige organisasjon.

Intensivt

– Kårestedt har ledet havnen gjennom en intensiv utviklingsperiode. Etter 15 år er det naturlig å forlate havnen til fordel for nye utfordringer, sier styreleder Ulrika Messing i Göteborgs hamn.

Magnus Kårestedt forlater en havn med god lønnsomhet 31. mai 2019, og blir til ny vd er ansatt.

Gøteborg havn ser på Norge som en del av sitt marked. Mye gods kjøres på trailer fra havnen til Norge. Et viktig neste steg er å utvikle gode togforbindelser på denne aksen.