Girteka har kjøpt 2000 Volvo FH. Fra venstre: Gunnar Ekwall, Vice President, Commercial Trucks Volvo Trucks Europe, Midaugas Raila, styreformann i Girteka Logistics, Jarkko Erne, Managing Director, Volvo Trucks Lietuva og Roger Alm, President, Volvo Trucks Europe.

Kjøpte 2000 Volvo-er

Girteka er litt som nordmenn - de storhandler i Sverige.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det litauiske transportselskapet Girteka skal i løpet av årets siste måneder få overlevert 2000 Volvo FH-biler. Nylig var styreformannen i Girteka, Mindaugas Railas, i Göteborg og fikk overlevert nøkkelen til den første.

- Vår fortsatte investering i Volvo lastebiler gir oss tilgang til viktige sikkerhets-, drivstoff- og utslippsteknologi. Vi har hatt utmerket erfaring med Volvo lastebiler de siste ti årene, sier Railas.

Girteka-sjef Midaugas Railas (til venstre) takker Volvos Rickard Alm for handelen foran den første av de 2000 Volvo-ene Girteka har kjøpt.

Girteka er et av Europas største lastebilselskaper med 3300 lastebiler og 3500 hengere, og opererer i hele det europeiske markedet. Siden 2010 har selskapet hatt en enorm organisk vekst fra 600 lastebiler til dagens nivå, uten oppkjøp.

- I år har vi en organisk vekst på 25 prosent og valget av lastebiler vi bruker er avgjørende siden det tydeliggjør vår forpliktelse til kvalitet overfor kundene våre, til komforten og sikkerheten til sjåførene og ikke minst respekten for miljøet med drivstoffeffektive motorer, sier Railas.

Volvo-ene Girteka nå kjøper er både i 4x2- og 6x2 konfigurasjon og er utstyrt med 13-liters Volvo-motoerer på 460-500 hk. De er også utstyrt med Globetrotter-hytter, I-Shift-girkasser, drivstoff- og økonomi-software, sjåførvarslingssystem og I-See intelligent cruisekontroll.

Alle de 2000 bilene skal overleveres innen utgangen av året.

- Det er en stor anerkjennelse fra et av Europas største veitransportselskaper fortsetter å velge Volvo, sier Richard Alm, Volvos europeiske visepresident.

Powered by Labrador CMS