Mo og Hofstad Helleland i to-spann

Både lastebilgeneral Geir A. Mo og samferdselspolitiker Linda Hofstad Helleland (H) ivrer for en tryggere transportnæring.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begge setter de trafikksikkerheten i høysetet.Hofstad Helleland, leder i Stortingets Transportkomité, gir Mo sin fulle støtte i arbeidet med å ta kjeltringene i transportbransjen.

– Jeg skal være en sterk pådriver og gi full «trøkk» i arbeidet med å få gjennomslag for dette hos både samferdselsministeren og i Stortinget, understreker Hofstad Helleland overfor Mtlogistikk.no.

Ivrer for transportpoliti

Adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) understreket de mange utfordringer transportnæringen står overfor, da han onsdag møtte Stortingets Transportkomité.

Komité-leder Hofstad Helleland var entusiastisk vedrørende NLFs forslag om et transportpoliti bestående av tollvesenet, Arbeidstilsynet, skatteetaten, vegvesenet og politiet. – Jeg vil gjerne være pådriver for et Transportpoliti, sier Hofstad Helleland.

Politisk interesse

At 11 av Transportkomitéens 15 medlemmer var møtt fram på NLFs seminar på Ifs sikkerhetssenter i Hobøl vitner om stor politisk interesse for lastebileiernes ve og vel.

Både Mo og resten av toppledelsen i NLF benyttet anledningen til å understreke viktigheten av ytterligere styrking av kontrollen med ulovlig kabotasje og annen kriminalitet innen transportbransjen.

Kompetanse og myndighet

– Transportpolitiet må ha kompetanse og myndighet til å stanse, kontrollere, sanksjonere og innkreve etter mønster fra Danmark og Tyskland, sier Mo.

Linda Hofstad Hellerud nikker enig, og støtter til fulle forslaget fra NLF om en ordning med et eget transportpoliti.

– Jeg er absolutt innstilt på å ta synderne i transportnæringen, understreker hun.

Geir A. Mo er imidlertid skuffet over at han ikke finner noe i årets statsbudsjett om opprettelse av et eget Transportpoliti, eller en større samordning av ulike kontrollmyndigheter for å få en bedre effektivitet i sanksjonskjeden.

Hofstad Helleland er midt i arbeidet med å utforme et forslag til Stortinget om trafikksikkerhet knyttet til tungbil og grenseoverskridende transport.

– Her vil forslaget om et Transportpoliti ha en sentral plass, sier lederen i Stortingets Transportkomité.

Powered by Labrador CMS