NLF-generalen ønsker sjåførnekt

Geir A. Mo vil stoppe villmennene bak lastebilrattet.

Publisert Sist oppdatert

- Departementet vil vurdere vårt innspill om et felles europeisk sanksjonsregime for å stoppe villmennene, skriver den adm. direktøren i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) på sin facebook-side.

Han understreker at det er meningsløst at sjåføren, i følge Dagbladet, fikk førerkortet tilbake for å kjøre "hjem til Latvia".

I jobb

- Det betyr etter alle solemerker at han fremdeles er på jobb et eller annet sted i Norge eller Europa. Boten fikk han vel også med seg med anmodning om å betale den innen en viss tid? Lurer på om den blir betalt? Dagens reaksjonsmønster er naivt og snillistisk og må gjøres noe med for å få opp respekten for lov og orden. Derfor bør det vurderes å frata sjåførene retten til å virke som yrkessjåfør, hevder Mo som fortsetter:

- Denne retten er hjemlet i et europeisk regelverk, og da må det være mulig å lage et europeisk sanksjonsregime også. Og for at ingen skal misforstå: - dette skal selvfølgelig også gjelde norske yrkesjåfører! Det er ikke passet som skal avgjøre straffen, men handlingen!