Transportpolitikerne i «tunnelbrann»

Stortingets transport og kommunikasjonskomite fikk en realistisk skrekkopplevelse med lastebilbrann i Ifs demonstrasjonstunnel onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) hadde invitert Stortingets samferdselspolitikere til seminar på Ifs sikkerhetssenter i Hobøl.

Realistisk

Her fikk de et realistisk innblikk i hva en tunnelbrann dreier seg om, og hva transportnæringen har av utfordringer ellers.

Komitéleder Linda Hofstad Helleland (H) satte stor pris på NLFs invitasjon. Hun understreket viktigheten av å få innblikk i hvilke utfordringer norsk transportnæring står overfor, blant annet trafikksikkerhet.

Menneskelig svikt

NLFs styreleder Per Madsen fortalte om undersøkelser som viser at 92% av ulykkene skyldes menneskelig svikt, og at syv av 10 ulykker forekommer i Nord-Norge.

Lastebileiernes adm. direktør Geir A. Mo fremhevet de store utfordringene med konkurransen fra utlandet.

– Denne problematikk må dere politikere sette dere grundig inn i, oppfordret Mo.

Oppfordring

Både han og resten av NLF-ledelsen ba samferdselspolitikerne sørge langt flere kroneressurser til styrking av vogntog-kontrollene ved blant annet grensepasseringene.

De ba også om større innsats mot kriminalitet, sosial dumping og ulovlig kabotasje.

– Vi tar disse signalene på fullt alvor, fortalte leder Linda Hofstad Helleland i Transportkomitéen til AT.no etter NLF-seminaret.

Hun lovet også å videreformidle oppfordringene til Samferdselsminister og storting.