Konserndirektør Finn Martinsen i Toten Transport sier at GDL utfyller Toten Transport på en god måte.
Konserndirektør Finn Martinsen i Toten Transport sier at GDL utfyller Toten Transport på en god måte.

Overtar deler av svenske GDL

Toten Transport og GDL har blitt enige om en overføring, der GDL's utenlandske transportoperasjoner nå blir en del av Toten-konsernet.

Delen av GDL som Toten Transport nå overtar har kontorer i Göteborg og Helsingborg med totalt 14 ansatte, og omsetter per i dag for om lag SEK 120 MSEK. De fleste strømmene er mot Norge og Nord-Europa, opplyser Toten Transport i en pressemelding.

- GDL Utrikes er en veldrevet avdeling med et dedikert team. Vår virksomhet utfyller hverandre godt basert på geografi og godsflyt, og vi i Toten Transport er glade for å få en betydelig styrking av vår svenske virksomhet», sier Finn Martinsen, administrerende direktør i Toten Transport AS / konserndirektør Toten Transport Gruppen.

Jesper Friis, som er ansvarlig for GDL Utrikes, sier han ser store fordeler ved å bli en del av Toten-konsernet. Jesper tiltrer som selskapets VD i Toten Transport AB fra 4. januar 2021.

Toten Transport vil formelt overta som eier i januar 2021, og da vil Toten Transports svenske virksomhet bestå av kontorer i Helsingborg, Göteborg og Skultuna. GDL og Toten Transport ser overføringen som et første skritt i å øke samarbeidet mellom partene.

GDL er en gruppe som tilbyr tilpassede løsninger innen transport-, maskin- og logistikktjenester. Selskapet er etablert på over 20 lokasjoner i Sverige og omsetter for om lag SEK 3,4 milliarder.