Med svært kompakte dimensjoner og god førerbeskyttelse kan AXiA EX bidra til mer effektiv lagerdrift.
Med svært kompakte dimensjoner og god førerbeskyttelse kan AXiA EX bidra til mer effektiv lagerdrift.

Nye ståstablere fra Mitsubishi

AXiA EX er Mitsubishi Logisnexts nye serie stabletrucker med ståendeførerplass.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Produsenten trekker frem forbedret ergonomi, høyere ytelse og bedret sikkerhet som fortrinn med den nye serien.

En av fordelene med pallestablere med stående fører er at de er svært kompakte og kan arbeide på mindre og smalere flater enn en for eksempel en skyvemasttruck. Ifølge produsenten kan man ved å bygge et lager rundt bruk av en ståstabler oppnå en 35 prosent mer effektiv layout enn om man skulle brukt en vanlig ledestabler, gjennom å kunne komprimere lagringen med smalere kjøreganger.

Samtidig er føreren bedre beskyttet enn på en vanlig ledestabler, med beskyttelse rundt hele kroppen og gitter over hodet som beskytter mot fallende gjenstander. Den kompakte utførelsen gir også god sikt, som gjør den ekstra god å manøvrere på små områder.

Førerplassen skal ha fått forbedret ergonomi og Mitsubishi lover en avslappende posisjon for føreren når hen lener seg mot sideveggen.

Flere sikkerhetssystemer er også standard, som Intelligent Cornering System og Enhanced Stability System, som sørge for lavere hastighet i kurver og mindre bevegelse i masten henholdsvis.

De nye truckene har løftekapasitet på 1,2, 1,6 og 2,0 tonn. De to største modellene fås med trippelmast og løftehøyde opptil sju meter, mens den minstevarianten kan løfte opptil 4,2 meter. Alle truckene har en 2,7 kW kjøremotor og 4,0 kW løftemotor, og 24 volts batterier. Batterikapasiteten spenner fra 345 Ah til 775 Ah. Det er også mulig å få litiumbatterier, om det er ønskelig.

Powered by Labrador CMS