Bergenseren Leif Arne Strømmen er ansatt som VP for Innovation i bulk- og tørrlastrederier G2 Ocean.
Bergenseren Leif Arne Strømmen er ansatt som VP for Innovation i bulk- og tørrlastrederier G2 Ocean.

Leif Arne Strømmen til G2 Ocean

Leif Arne Strømmen er ansatt som Vice President for Innovation i G2 Ocean, joint venture-selskapet til to av verdens ledende bulk- og tørrlastrederier Gearbulk og Grieg Star.

Publisert

Bergenseren og logistikeren har fortsatt logistikken i sin hule hånd. Han skal fokusere utelukkende på innovasjon med ansvar for oppfølging av G2 Oceans ledere, team og organisasjon, i et stadig mer konkurranseutsatt marked.

Adresse Bergen

Strømmen hadde adresse Hamburg i flere år for å ta hånd om Kuehne+Nagels logistikk som global leder for Prosjekt, Oil & Gas and Marine Logisitcs i Kuehne+Nagel, med base på hovedkontoret i Hamburg, hvor han var ansatt siden 2012.

Ved siste årsskifte flyttet han og familien tilbake til Bergen.

Som følge av flyttingen til Tyskland trakk Strømmen seg fra vervene i både Logistikkforeingen og NHO Logistikk og Transport (NHO LT).

– Det er bare ikke praktisk mulig å gjøre en fullgod jobb i disse vervene nå. Men jeg er selvsagt klar til å gjøre en ny innsats når jeg en gang i fremtiden er tilbake i Norge, og om det skulle være ønskelig, fortalte ildsjelen og den garvede bransjemannen oss den gangen.

Strømmen har lang fartstid både i bransjen og organisasjonslivet som blant annet styremedlem og leder i NHO LT og Logistikkforeningen lokalt og sentralt. Foruten i Kuehne+Nagel har han hatt ledende stillinger i både Nor-Cargo og J. Martens.

Global aktivitet

G2 Ocean kontrolleres i fellesskap av de to rederiene Gearbulk (65%) og Grieg Star (35%). Rune Birkeland, tidligere konsernsjef i Grieg Logistics, er toppsjef i rederiet med aktivitet i 16 land på seks kontinenter, og med rundt 130 skip i operasjon.

Hovedkontoret i Bergen har rundt 70 ansatte fra 14 nasjonaliteter. Engelsk er blitt arbeidsspråket på hovedkontoret i Norge.

I tillegg er 230 ansatte fordelt på 15 utekontorer verden over.

Fraktvolumene har økt i takt med veksten i Kina og Asia. Selskapet omsetter i størrelsesorden 1 milliard kroner i måneden.