NHO-sjef Ole Erik Almlid skrytet av PostNord på selskapets årlige Futurum-konferanse.
NHO-sjef Ole Erik Almlid skrytet av PostNord på selskapets årlige Futurum-konferanse.

NHO-sjefen roser PostNord

NHO-sjef Ole Erik Almlid roser PostNord for aktiv bruk av digitalisering som verktøy for rekruttering av ungdom til bransjen.

Publisert

Skrytet kom på transport- og logistikkselskapets årlige Futurum-konferanse.

NHO-sjefen understreket måten de har brukt digitalisering for å forstå kunder bedre. Almlid påpeker at om alle tenker slik vil dette sikre mange fremtidige arbeidsplasser for dagens ungdom.

— Det å tenke digitalisering også innen den brede samferdels-sektoren er helt avgjørende. PostNord er et godt eksempel på hvordan man bruker veldig mye teknologi på å løse utfordringer som før ble løst av folk. PostNord er en transport- og kommunikasjonsgigant, men også en digital gigant, som må være et veldig givende sted å jobbe, sier den tidligere nyhetsredaktøren.

NHO-sjefen tror på bedriftene 

Det var i et intervju med Almlid etter hans foredrag han fremhevet disse poengene.

Som fersk NHO-sjef er Almlid svært opptatt av fremtiden, og mulighetene for å skape nye arbeidsplasser slik at dagens ungdom trygt kan tre ut i arbeidslivet med rett kompetanse.

— Vi har spurt ungdommen om hva de er mest bekymret for, og svaret er følgende, sier Almlid:

- De frykter for at klima ødelegger planeten. De er redde for at de ikke får jobb, og siste punkt er at de lever i frykt for ikke å ha den rette kompetansen for å beholde jobben.

NHO-sjefen er likevel klar på hva som kreves for å løse problemene de unge i dag står ovenfor.

— Vi må løse problemene ungdommen har - jeg som NHO-sjef må bidra til å løse de, og det jobber jeg for hver eneste dag. Vi kan aldri gå igjennom de neste tiårene, og livet, uten å løse problemene ungdommene bekymrer seg for. Klimautfordringene må løses, og jeg tror på at bedriftene der ute vil gjøre det. Jeg tror på at Norge skal lede an og skape gode klimaløsninger i en tid hvor automatisering og digitalisering spiller en sentral rolle, sier Almlid.

— Hvordan vil samfunnet vårt se ut om 25 år?

— Det er et veldig vanskelig spørsmål, men det er et veldig godt spørsmål. Fordi det er lurt å tenke på, da man kan sikte seg inn mot tiden som kommer. Jeg tror vi har et veldig godt samfunn om 25 år. Jeg tror vi vil ha et samfunn hvor veldig mange av jobbene vi har i dag har utviklet seg, i tillegg til mange nye jobber. I løpet av 2060 vil det være 1 million nye jobber i Norge. Mange av de som kommer inn i arbeidslivet nå, vil ha andre jobber enn hva vi har i dag og i tillegg vil de skifte jobber underveis. Mange land opplever at de yngre dra fra landet, slik kan vi ikke ha det her, men jeg ser positivt på fremtiden, sier Almlid.

Ansvarsfulle

Han har stor tro på de norske bedriftene, men forstår likevel frykten folk har for at automatiseringen og digitaliseringen vil føre til at de en dag ikke har jobb.

— Om 20 år er jeg helt sikker på at når jeg skal stå til ansvar for det jeg har uttalt og sagt, så er det norske bedrifter som har gjort jobben. Da skal jeg fortelle om at det er norske bedrifter som har sikret jobb til folk, løst klimautfordringen og bruke digitaliseringen. Jeg er helt sikker på at vi vil klare å utvikle norsk kompetanse parallelt med tempoet som skjer innen digitalisering, sier 50-åringen.