Fra venstre: Frank Kremer, Per B. Jensen, Simons Frederiks, Martin Gade Gregersen og Dennis Nijmeijer.

Skaper ny logistikk-gigant

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danske N & K Spedition, som blant annet har tre kontorer i Norge, har inngått en fusjon med nederlandske HSF Logistics,

De to selskapene har hatt et samarbeid siden 2007, og ønsker nå å skape en europeisk tungvekter innenfor kjøle- og frysetransporter, emballasjeløsninger, lager, intermodale transporter og flyfrakt, opplyser N & K Spedition i en pressemelding.

Det nye selskapet vil operere ut fra kontorer i Nederland, England, Tyskland, Polen, Danmark, Norge, Sverige, Litauen, Spania og Marokko. Med 1500 ansatte, 1.000 lastebiler og 1.500 tilhengere.

Alle EU-land kan nå betjenes med de komplementære nettverk i begge selskaper. Tjenesten til de europeiske matprodusenter vil bli bedre ved å tilby et europeisk nettverk av ulike transportløsninger og modaliteter.

Til sammen har de to selskapene et salg som vil passere tre milliarder danske kroner i år.

Selskapene vil etter fusjonen jobbe for å tilby forenklede tjenester til kunder og relasjoner til den industrielle næringsmiddelbransjen.

- Fusjonen vil ha positiv innvirkning for jobb veksten på N & K kontorer i Danmark, Norge, Sverige og Spania, bestående av rundt 300 ansatte. Fusjonen vil gjøre firmaet i stand til å konsolidere både omsetning og inntjening og fremstå som en av de største aktørene på det europeiske markedet, forsikrer selskapets administrerende direktør, Martin Gade Gregersen (36).

Det Esbjerg-baserte selskapet ble grunnlagt av Per Bonnichsen Jensen i 1988. Han utnevnte sine to døtre, Kristina Bonnichsen og Terese Bonnichsen, som partnere, og Martin Gade Gregersen kjøpt seg inn i selskapet i 2003 som en ung leder i logistikkbransjen. De tre nederlandske og fire danske eiere vil alle fortsette å være medeiere i det nye selskapet.

Powered by Labrador CMS