Fullførte Panalpina-oppkjøpet

DSV overtar formelt sveitsiske Panalpina i løpet av mandag.

Publisert

Etter lange forhandlinger ble det i vår klart at danske DSV kjøper Panalpina. Mandag sendte DSV ut en melding om at overtakelsen vil skje i løpet av dagen. Totalrammen for oppkjøpet skal være på rundt 47 milliarder kroner. 

Les også: DSV-opptur etter Ontime-knekk

Det medfører blant annet endringer i styresammensetningen i Panalpina. Kurt Kokhauge Larsen blir styreleder og Jens Bjørn Andersen, Jens H. Lund og Thomas Stig Plenborg blir styremedlemmer i Panalpina-styret, noe som gir DSV full kontroll over selskapet.

- Vi er veldig glade for å ønske Panalpinas kunder, ansatte og aksjonærer til DSV. Våre to selskaper vil oppnå mer sammen, og skape enda mer verdi for alle interessenter. Oppgjøret markerer begynnelsen på en integrasjonsprosess, der vi vil jobbe for å tilby det høye servicenivået kundene våre kjenner og kan stole på, sier DSVs CEO Jens Bjørn Andersen.

Panalpina har rundt 14.500 ansatte i 70 land. Til sammen blir de to selskapene blant verdens aller største logistikkselskaper med en omsetning på over 150 milliarder kroner og mer enn 60.000 ansatte, med virksomhet i 90 land.

Jens Bjørn Andersen er CEO i DSV, og gleder seg til å utnytte synergier på rundt tre milliarder kroner årlig etter oppkjøpet.
Jens Bjørn Andersen er CEO i DSV, og gleder seg til å utnytte synergier på rundt tre milliarder kroner årlig etter oppkjøpet.

DSV A/S vil etter en ekstraordinær generalforsamling skifte navn til DSV Panalpina A/S. Etter hvert som integreringen skrider frem vil alle datterselskaper og operasjonelle aktiviteter bli forent under merkenavnet DSV. Integrasjonsfasen er tenkt å vare i to til tre år.

DSV har lagt til grunn at verdien av synergieffekter som følge av sammenslåingen vil ligge i  størrelsesorden 2,2 milliarder danske kroner årlig – snaut tre milliarder NOK - fra 2022 og utover.