Endelig overskudd i Mosseporten

Mosseporten Frysehotell snur underskudd til overskudd.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har tegnet en femårs leieavtale med Mosseporten Frysehotell, og vil beslaglegge 3000 av de i alt 20.000 palleplassene som finnes i det 8500 kvadratmeter store fjellanlegget i Mosseporten.

- Samtidig gir avtalen med den finske bakevareprodusenten Vaasan en mer effektiv drift, sier daglig leder Geir Rune Pedersen til Moss Avis.

– Vi har gått gjennom våre rutiner og sett at flytting fra Rud i Bærum til Moss gjør at vi vil bli langt mer effektive. Beliggenheten er topp, og dette frysehotellet har svært velfungerende datasystemer, sier daglig leder i Vaasan Norge, Karol Partyka.

Storhusholdning

Vaasan betjener det såkalte storhusholdningsmarkedet i Norge, som består av hoteller, restauranter og catering. Selskapet omsetter for 160 millioner kroner årlig, og hovedproduktet er bakeoff-varer, frosne bakervarer som institusjonene selv ferdiggjør.

Vaasan produserer 5000 tonn bakevarer årlig. Distribusjonen ut fra Mosseporten Frysehotell vil i hovedsak skje på biler fra Asko og Servicegrossistene.

Snuoperasjon

Findus har så langt vært frysehotellets bærende kunde. Med Vaasan på plass, er 80% av kapasiteten dekket.

Det er godt nytt for daglig leder Geir Rune Pedersen. Siden oppstarten for fem år siden har frysehotellet dratt på seg et samlet underskudd på 35–40 millioner kroner.

I 2011 var situasjonen så alvorlig at Sparebank1 Østfold Akershus, grep inn og tok over driften.

– Med Vaasan på plass, skal vi snu fra minus til pluss. I 2015 skal regnskapstallene våre være svarte, sier Pedersen som siden ifjor vår har jobbet med å få Vaasan inn i frysehotellet.

Pedersen sier at avtalen ikke bare er viktig for frysehotellet.

– Dette er selvsagt en anerkjennelse av oss og det vi driver med. Samtidig viser det at Moss er konkurransedyktig på logistikk.

Internasjonalt

Det er det britiske investeringsfondet Lion Capital som eier Findus. Lion har også en større eierpost i Vaasan.

Avtalen med Vaasan sikrer de 13 faste stillingene som er knyttet opp mot anlegget i Mosseporten som det kostet 95 millioner kroner å etablere.I kjølvannet av problemene med det tidligere søsterselskapet Mosseporten Miljøenergi, har frysehotellet nå full egenkontroll med hele energiforsyningen.