Stoppet to dager på rad uten førerkort

En svensk statsborger ble stoppet uten førerrett i en norskregistrert trekkbil to dager på rad. Arbeidsgiveren fikk beskjed første dagen om at hans sjåfør ikke hadde rett til å kjøre trekkbilen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 26. august ble trekkbilen stoppet på E39/E136 ved kontrollstasjonen på Ørskogfjellet mellom Molde og Ålesund.

- Den svenske sjåføren fortalte først at han hadde blitt frastjålet lommeboken med førerkort og sjåførkort, sier kontrollør Jan Lysfjord i Statens vegvesen.

Siste registrerte førerrett i 1992

En utskrift av skriveren viste at trekkbilen hadde vært brukt uten sjåførkort de siste 28 dagene. Svenskens forklaring på dette var at bilen var brukt til kjøring som ikke krevde sjåførkort.

Da Lysfjord ringte svensk politi fikk han vite at sist mannen hadde registrert førerrett på tungt kjøretøy var i 1992. Nå hadde han det ikke.

Den norske arbeidsgiveren ble kontaktet og fikk beskjed om at han hadde en sjåfør som ikke kunne kjøre lastebilen videre. Bedriften sendte en ny sjåfør som kjørte bilen videre.

Politiet tok nøkkelen

Dagen etter, onsdag 27. august, ble trekkbilen stoppet igjen med den svenske sjåføren på Solavågen ferjeleie, E39, noen kilometer sørøst for Ålesund. Nå ble politiet tilkalt. De tok med seg trekkbilens nøkkel slik at arbeidsgiveren kunne hente den personlig hos politiet.

Sjåføren vil bli anmeldt av Statens vegvesen for å kjøre ulovlig de to dagene. Det blir også vurdert om bedriften skal anmeldes.

MTlogistikk.no har ikke fått opplyst navnet på bedriften fra verken Statens vegvesen eller politiet. Derfor har den aktuelle transportbedriften ikke fått anledning til å komme med uttalelser om disse hendelsene.