Posten vil heve tollgrense

Posten Norge ønsker å heve verdigrensen på forenklet tollbehandling fra 1000 kroner til 5000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Posten har tatt initiativ overfor Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet for å få utvidet ordningen med forenklet tollbehandling av pakker. Grensen er i dag på 1000 kroner, men Posten ønsker å heve den til 5000 kroner.

- Erfaringene med forenklet fortolling er gode. For norske forbrukere har vi gjort det enklere, rimeligere og raskere å kjøpe varer fra utlandet. Posten ordner alt det formelle i tollbehandlingen. Det eneste kunden behøver å gjøre er å betale ved mottak av sendingen, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Ordningen med forenklet tollbehandling har eksistert i ti år, og siden 2004 er antall pakker som behandles forenklet sjudoblet.

For Posten innebærer forenklet fortolling store kostnadsbesparelser som kommer kundene til gode.

- Vi mener en enklere tollbehandling vil gavne folk flest mer enn å øke frigrensen på vareimport utover 200 kroner, sier Mejdell.

Mejdell forstår at norske næringsdrivende ønsker å ha like rammevilkår som utenlandske nettbutikker, men mener at det av praktiske årsaker er hensiktsmessig å opprettholde toll og avgiftsfritak på varer under 200 kroner.

Posten tilbyr i dag forenklet fortolling for 135 kroner, mens ordinær fortolling koster 270 kroner. Hver mottaker vil altså spare 135 kroner per sending på ordningen.

I fjor sparte norske netthandlere 84 millioner kroner på den forenklede fortollingen av varene. Dersom verdigrensen økes til 5000 kroner vil så godt som alle fortollingspliktige pakker til forbrukere komme inn under ordningen.

 

 

Powered by Labrador CMS