450 Transit-varianter

Ford lanserte i dag en ny og utvidet Transit-serie.

Publisert Sist oppdatert

Lanseringen skjedde på nyttekjøretøyutstillingen i Hannover tirsdag. Den nye serien gir europeiske nyttekjøretøykunder over 450 modellvarianter å velge mellom.

Transit-programmet som er tilgjengelig fra Transit Sentre og Ford-forhandlere over hele Europa omfatter nå chassis med dobbelt førerhus og ekstra lang “Super Jumbo”, varebiler med dobbelt førerhus, Kombi og Kombi varebiler.

Disse nye Transit-variantene markerer avslutningen på en 24-måneders-periode med fornyelse og utvidelse av Fords europeiske Transit-serie og presenterer dermed Europas nyeste nyttekjøretøyprogram.

- Ford har i dag det mest avanserte nyttekjøretøyprogrammet i Europa, som gir et bredt utvalg innen de lette og mellomtunge nyttekjøretøyklassene, sier Barb Samardzich, operativ leder for Ford Europa.

- Vi har skapt en helt ny Transit-familie med enestående egenskaper og lave driftskostnader - og vår salgsvekst viser at vi gir kundene våre nøyaktig det de ønsker.

Økende salg

Fords stand på Hannover-utstillingen viser hele programmet fra 2-tonns flaggskipet i Transit-serien sammen med  1-tonns Transit Custom, den mindre Transit Connect varebil med nyttelast opp til 1000 kg og den lille Transit Courier varebilen for mindre virksomheter og varelevering i byområder.

Ford å bli Europas har et salg på over 137.000 nyttekjøretøyer fra januar til august 2014, en vekst på 12,7% i forhold til samme periode i 2013. I samme periode ble salget av Transit Custom mer enn fordoblet mens salget av Transit Connect økte med 59 % og Fords andel av nyttekjøretøymarkedet vokste til 10,8, som er den høyeste andelen siden 1997.

For Norge viser salgsstatistikken fra OFV at salgsveksten av nyttekjøretøy har så langt i år vært på formidable 46,7% sammenlignet med samme periode i fjor og at Ford nå har en markedsandel på 13,4% på nyttekjøretøy

Den første fasen av Transit-lanseringen fant sted våren 2014 med standard varebiler, chassis med førerhus og minibussvarianter. Programmet tilbyr kundene forbedret drivstofføkonomi – inklusive utvidet tilbud av Transit ECOnetic-modeller, betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, eksepsjonell slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte løsninger i varerommet. Fords Kocaeli-fabrikk i Tyrkia bygger nå et utvidet spekter av modellvarianter, med nye karosseriløsninger og chassislengder, og vil om kort tid også starte bygging av et klasseledende program av firehjulsdrevne nyttekjøretøyer.

4x4

Ford vil også tilby et avansert firehjulsdriftsystem på nye Transit, med klasseledende veigrep og dynamiske egenskaper. Sammenlignet med tidligere generasjoner av firehjulsdrevne Transit-modeller gir det nye systemet:

- betydelig bedre veigrep under kjøring på glatt underlag
- full integrering med elektronisk stabilitetskontroll og antispinnsystem
- Nye 4x4 låsemodus for maksimum veigrep under ekstreme kjøreforhold

To forskjellige kjøremodus er tilgjengelig, med standard AWD Auto 4x4 som  passer for de fleste kjøreforhold, der 4x4-systemet automatisk fordeler dreiemomentet til forhjulene i henhold til kjøreforhold og motorbelastning.

Låst 4x4-modus bidrar til økt veigrep under mer ekstreme kjøreforhold, som i dyp sand og snø. Dette aktiverer 4x4-systemet fra stillestående, låser 4x4-drivlinjen for å gi umiddelbart veigrep til forhjulene med lik fordeling av dreiemomentet til begge sider. For å sikre optimalt veigrep overvåker systemet kjøretøyet og kjøre-input, og kan styre opptil 100% dreiemoment til forhjulene.

- Med et utvalg på over 450 versjoner, multiplisert med tilgjengelig utstyr, vil nye Transit kunne løse det som finnes av transportoppgaver i de klassene de forskjellige Transit-variantene dekker, avslutter Johnny Løvli, hos den norske Ford-importøren.

- Kombineres dette brede utvalget med klasseledende lave driftskostnader vil fremgangen for nye Transit i Europa fortsette.

Powered by Labrador CMS