FØRSTE RESULTAT AV SAMARBEIDET:

HELT NY: Det er et helt nytt produkt for Ford når Tourneo Connect nå fornyes. Vi kjenner godt igjen Ford-designet i fronten av bilen.
HELT NY: Det er et helt nytt produkt for Ford når Tourneo Connect nå fornyes. Vi kjenner godt igjen Ford-designet i fronten av bilen.

Ny Ford Tourneo Connect

SAMARBEID: Ford og Volkswagen annonserte i 2019 at de skulle innlede et samarbeid om å utvikle og produsere lette nyttekjøretøy. Nå er det første resultatet klart for produksjon.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye bilen er basert på Volkswagen Caddy, men har et helt annet uttrykk i fronten hvor vi igjen kjenner Fords designuttrykk med en stor maskulin grill og horisontale linjer. Det vil ikke være noen tvil om at det er en Ford du møter på landeveien med dette utseendet. Det er personbilutgaven Tourneo som lanseres først, men vi forventer at en varebilvariant av bilen vil følge om kort tid.

DIGITALT: Ford Tourneo Connect er frste resultat av samarbeidet med VW Volkswagen MY 2022 okt 2021
DIGITALT: Ford Tourneo Connect er frste resultat av samarbeidet med VW Volkswagen MY 2022 okt 2021

Vi testet varebilutgaven med 4x4 i VW-utgave i forrige utgave av MT. For Ford vil dette være en gavepakke da de tidligere kun har hatt forhjulsdrift i dette segmentet, hvor nettopp Caddy har vært dominerende i mange år med sin 4x4-variant.

To lengder

Tourneo vil bli levert i to lengder L1 og L2. Interiøret er moderne med digitalt instrumentpanel hvor føreren har store muligheter til individuell tilpasning av informasjonen. I midtkonsollen finner vi en standard 8,25-tommers skjerm, eller en 10-tommers infotainment-skjerm. Biler med den store skjermen vil også ha FordPass Connect modem, noe som muliggjør kommunikasjon med bilen slik at man kan benytte Fords app, Ford Pass eller Ford PassPro. Her kan man sjekke kjøretøystatus, låse og åpne bilen, finne igjen hvor bilen er parkert og sjekke gjennomsnittsforbruk.

Mer assistanse

Det blir 19 ulike assistansesystemer tilgjengelig med blant annet automatisk nødbrems, filholder system, adaptiv cruisekontroll og kryssend etrafikk-varsling når du rygger ut, for å nevne noe.

Det blir tre motorer tilgjengelig, en 114 hk bensinmotor med manuell eller automatgirkasse og to dieselmotorer på 102 eller 122 hk hvor den førstnevnte kun leveres med manuell girkasse. Den kraftigste motoren kan også leveres med 4x4, men da kun med manuell girkasse.

Bilene skal være tilgjengelig i det europeiske markedet tidlig i 2022.

Powered by Labrador CMS