Ford Transit nr. 7.000.000

Setter du alle i én kø, vil bilene fylle en tofelts motorvei fra London.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag meldte Ford at Transit nummer sju millioner er bygget. Transit har vært på markedet siden 1965, og er et virkelig globalt produkt med 118 markeder over hele verden.

Markeringen av Transit nr. 7 millioner fant sted i den nye Transit-fabrikken i Nanchang, Kina, der også Ford Motor Company’s adm. dir.r Alan Mulally på plass. Produksjonen av Transit har akselerert etter at den første millionen ble passert i 1976, med en ny million i henholdsvis 1985, 1994, 2000, 2005 og 2010.

Sju millioner Ford Transiter, med en gjennomsnittlengde på fem meter, vil fylle avstanden i luftlinje mellom London og Sydney - tur retur, eventuelt en tofelts motorvei på samme distansen. 

Transit har flere ganger lansert banebrytende nye konsepter for varebiler.

Blant detaljer kan nevnes alt fra lastedør på sidene, halogen frontlys, radialdekk, dieselmotorer med direkteinnsprøyting, høysikkerhetslåser og standardisering av blokkeringsfrie bremser.

- Ford Transit spiller en viktig rolle i livet og arbeidet til millioner av mennesker, som stoler på at Ford Transit vil få jobben gjort, enten det dreier seg om å komme på arbeid, få levert en viktig pakke eller frakte en pasient til nærmeste sykehus, fastslo Mullaly.

Produksjonen av Transit utenfor Europa startet i 1997, med nye produksjonsanlegg i Kina og Vietnam. I 2014 tas det et betydelig skritt videre da Transit kommer inn på det nord-amerikanske nyttekjøretøymarkedet.

Ford forventer å selge over 400.000 1- og 2-tonns Transit hvert år fra 2016, noe som betyr at det vil bli solgt ett kjøretøy hvert 80. sekund.

En ny 2-tonns Ford Transit skal lanseres våren 2014.

 

 

Powered by Labrador CMS