Ford lover at nye Ford Transit Custum er mer komfortabel, mer praktisk og propfull av nyttige funksjoner.

Nye Transit Custom på vei til Norge

Fords nye varebil i 1-tonn segmentet, Transit Custom, er klar for det norske markedet i april 2018.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2019 kommer en plug-in hybridversjon med elektrisk rekkevidde på 50 kilometer.

Nye Transit Custom bygger på suksessen til den utgående modellen som var det mest solgte nyttekjøretøyet i sitt segment både i 2015 og 2016 i Europa. Også i Norge har Transit Custom vært en stor suksess siden lanseringen:

- Den nye versjonen Transit Custom blir enda bedre. Vi har lyttet til kundenes tilbakemeldinger, og kan nå levere en enda flottere bil som er mer komfortabel, praktisk og stappfull av smarte funksjoner og teknologi. Med helt ny front og et førermiljø designet som et mobilt kontor, er Ford Transit Custom et ideelt valg for nyttekjøretøykunder i dette segmentet, sier salgsansvarlig for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Lavere drivstofforbruk

Under panseret sitter den helt nye 2-litersmotoren Ford Ecoblue. Den leveres som 105 hk, 130 hk og 170 hk, og har ifølge Ford 13 prosent lavere drivstofforbruk enn forrige generasjon av tilsvarende motor.

Dreiemomentet ved lavere turtall har økt med 20 prosent. I tillegg lanseres den nyutviklede 105 hk Econetic-utgaven med drivstofforbruk på 0,57 L/mil og et CO2-utslipp helt nede på 148 g/km. Nye Transit Custom blir også tilgjengelig med 6-trinns automatgirkasse i kombinasjon med 130 hk- og 170 hk-motor.

I nye Transit Custom er det en rekke oppbevaringsrom som kan romme alt fra A4-mapper til forskjellige typer mobilt kontorutstyr.

Ladbar hybridvarebil

Fra 2019 kan Ford også tilby en ladbar hybridvarebil av volummodellen - nye Transit Custom plug-in-hybrid.

Det er ingen tvil om at dette er en bil designet av Ford. 

Ladbare Transit Custom kan gå 50 kilometer på strøm og har Fords 1.0-liters Ecoboost-bensinmotor som rekkeviddeforlenger. Den ladbare varebilen skal allerede i desember i år brukes i et forsøksprosjekt med store flåtekunder, blant annet hos Metropolitan Police i London.

Ford annonserte tidligere i høst en investering på 410 millioner kroner for å øke produksjonskapasiteten på fabrikken i Tyrkia som produserer 2T Transit, Transit Custom og personfrakteren Tourneo Custom. Dette skjer for å møte økende etterspørsel etter disse modellene.

Ford selger mer nyttekjøretøy enn noensinne med en økning i Norge fra 2016 til 2017 på 5,5 % og en solid 2. plass på salgsstatistikken for nyttekjøretøy i Norge.

Førermiljøet med Sync 3 infortainment-system.

Nye Transit Custom leveres i to lengder med to ulike takhøyder. Ingen andre i klassen kan tilby like mange smarte oppbevaringsløsninger, ifølge Ford. Blant annet kan en luke nederst ved gulvet foran i lasterommet åpnes, slik at du kan få inn ekstra lange gjenstander.

Sync 3 og ny automatikk

Interiøret i nye Transit Custom er helt nytt og bygger på Fords nye og forbedrede standard for interiørdesign. I førermiljøet er det en rekke oppbevaringsrom som kan romme alt fra A4-mapper til forskjellige typer mobilt kontorutstyr.

Også dørpanelene er blitt redesignet for å gi mer og bedre oppbevaringsplass.

Førermiljøet har fått forbedret ergonomi og komfort, og er utstyrt med det nye Sync 3 infotainmentsystemet med 8 tommers touchskjerm.

 

For første gang kommer Transit Custom med en intelligent hastighetsbegrenser som automatisk holder bilen innenfor de fartsgrensene bilen registrerer. Nye Transit Custom tilbyr også blindsoneinformasjonssystem med varsling av kryssende trafikk når du rygger. Disse systemene kommer i tillegg til de mange sikkerhetssystemene som er tilgjengelig i dagens Transit Custom - som antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, filskiftevarsler, sidevindsstabilisator, og adaptiv cruisekontroll.

Transit Custom kommer også i en Sport-utgave med 2.0-liters Ecoblue-motor med 170 hk, signaturstriper, unike eksteriørdetaljer og seter med delskinn.

Powered by Labrador CMS