Internasjonal heder til Fjord Lines

Den første av Fjord Lines to nye cruiseferger MS «Stavangerfjord» er blitt hedret med «The Shippax Awards» for beste skipsdesign i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Prisen ble overrakt på den internasjonale Ferry Shipping-konferansen som pågår denne uken. Fjord Line fikk også pris for å ha introdusert den største cruisefergen som utelukkende drives med flytende naturgass (LNG) .

- Fjord Line har satset på utvikling av to store, moderne og miljøvennlige cruiseferger og vi er svært stolte over denne utmerkelsen. «The Shippax Awards» representerer en stor og betydelig anerkjennelse av det arbeidet som ligger bak de to flotte skipene som nå seiler på linjene Bergen – Stavanger – Hirtshals og Hirtshals – Langesund, sier administrerende direktør Ingvald Fardal.

Han retter en spesiell takk til Finn Falkum-Hansen i Falkum Hansen Design AS som har hatt hovedansvar for utformingen av skipene.

MS «Stavangerfjord» startet sine seilinger i juli i fjor, og i mars i år ble det identiske søsterskipet MS «Bergensfjord» satt i drift på de samme linjene.

– For Fjord Line har det vært grunnleggende å utvikle to skip som både gir passasjerene en fantastisk opplevelse og som lever opp til skipsfartens fremtidige miljøkrav. Prisene for «Beste design» og «Største LNG-ferje» dokumenterer at vi har lykkes, fremholder Fardal.

Fjord Lines nye cruiseferger er bygget ved Bergen Group Fosen. Skipenes fire motorer drives utelukkende med flytende naturgass.