Tar inn ekstra skip

NorthSea Container Line - NCL - sikrer fremkommelighet for fiskeeksporten i høysesongen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med nylige 600 tonn fisket makrell siste uke, er årets høysesong for eksport av pelagisk fisk i full gang.

- Vi er glade for å kunne kunngjøre en økning i skipskapasitet. NorthSea Container LIne tok i forrige uke skipet Samba inn i operasjon, og tilbyr nå ytterligere kapasitet i møte med sesongvariasjonen, sier kommersiell sjef Eivind Bergland.

Han forteller videre at "Samba" har en kapasitet på 679 TEUs, med 160 reefer plugger.  

- Satsningen kommer hele kysten til gode - nå med ukentlige anløp på Egersund
Med et ekstra skip inn i vår operasjon får vi foruten ekstra frysecontainer-kapasitet, også til en ny og effektiv schedule. Vi har i de siste årene fokusert på å utvikle et sterkt transporttilbud på Nord-Norge.  Vi ser en veldig fin utvikling her. Vi stiller opp på de store fiskerilokasjonene Måløy, Ålesund og Florø, men kommer i tillegg til å støtte opp om andre viktige fiskerihavner som eksempelvis Egersund. Egersund server vi nå også ukentlig, sier Bergland.

Årets kvote og forventet aktivitet

- Kvoten for fiske av makrell er lavere i år enn tidligere år, redusert med ca 40.000 tonn til ca 190.000 tonn totalt i 2018. Til tross for denne nedgangen ønsker vi å vise både fiskeeksportører og andre aktører innenfor shipping, transport og spedisjon, at vi tar eksportnæringens behov på alvor, sier han.

Mer enn makrell

- Det er også mye annen norsk fisk som skal transporteres ut av Norge i perioden. Sild, torsk, lodde og sei befinner seg også inni fryse-containerne vi frakter ut av Norge. I tillegg har vi en voksende andel tørrfisk, som skal eksporteres ut til internasjonale markeder, sier Bergland.

Berømmer samarbeid

- Godt samarbeid er oppskriften til suksess i travle perioder. Det er ganske formidabelt hvordan aktørene i transportkjeden går sammen for å få dette til. Det er godt samarbeid mellom de aktuelle terminalene, oversjølinjer, speditører og transportører som er en av nøkkelingrediensene for gode logistikkløsninger i høysesong, avslutter Bergland.

Powered by Labrador CMS