Julenissen trenger nytt logistikksenter

Julenissen er kanskje verdens fremste logistiker, og nå trenger han hjelp til å bygge et nytt logistikksenter.

Publisert Sist oppdatert

MTlogistikk har tidligere skrevet om hvilken bragd Julenissen gjør hver jul, når verdens snille barn skal få gavene sine. Han må blant annet holde en snitthastighet på 5.700.000 km/t.

Les mer om det her: Slik gjør Julenissen det 

Men for å få til den vanvittige distribusjonen, trenger nissen nå et nytt logistikksenter. Og han ber om hjelp.

- Logistikksenteret ser ofte grå og kjedelige ut. Som markedsledende og en mann med et verdensomspennende rykte, ser jeg etter noe helt unikt. Jeg vil ikke bare komme med en idé for en bygning som fungerer godt, men som også gir besøkende en opplevelse de aldri vil glemme. Jeg ser etter kreativitet. Energieffektivitet og bærekraftighet er også satt pris på, siden de er nødvendige i de tøffe forholdene vi møter ved Polarsirkelen. Jeg vet at Ruukki kan hjelpe deg med denne utfordringen, sier Julenissen selv, ifølge nettsiden http://unbelievablechallenge.com/

Norsk-finsk samarbeid

Nettsiden er et samarbeid mellom finske Ruukki, det norske arkitektkontoret Snøhetta, Helsinki Design Week og den finske byen Oulu.

På nettsiden etterlyses forslag til gode løsninger fra arkitekter, designere eller studenter.

Forslagene vil bli vurdert av en jury bestående av blant annet Julenissen (selvsagt) og Eli Synnevåg seniorarkitekt i Snøhetta.

15.000 kvadratmeter

Personen bak vinneforslaget får et 2,5 måneders betalt engasjement hos Snøhetta i Oslo neste høst, verdt rundt 25.000 euro.

Alle forslag må være sendt inn innen 17. november, og vinneren annonseres den første uken i desember.

Nissens nye logistikksenter skal etter planen bygges 7 km fra sentrum av Oulu som igjen er noen hundre km fra Nissens hovedkvarter og fabrikk i Korvatunturi. Området det skal bygges på er rundt 38.000 m2 mens bygningen skal være på rundt 15.000 m2.

Se promovideo nederst i saken: