Sport Holding skal samlokalisere sine lagre på Kløfta og Askim i det nye anlegget på Gardermoen.

Sport Holding blir første innflytter i Oslo Logistikkpark Gardermoen

Selskapet, som står bak butikker som Anton Sport, Sport 1 og Intersport, flytter til nytt 35.000 kvadratmeter stort lager.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta:

• Leietaker: Sport Holding AS
• Nybygg: 35.000 kvm
• Ytterligere opsjon: 16.600 kvm
• Utvikler/eier: Fabritius Gruppen AS og O.N.Sunde AS
• Entreprenør: A Bygg Entreprenør AS
• Miljømål: BREEAM Very good
• Ferdigstillelse: Våren 2023
• Byggherre: Hovinmoen Utvikling AS o Eid av Fabritius og O.N.Sunde
• Eiere OLG: Fabritius, Ferd Eiendom og Nordr
• Kommune: Ullensaker kommune

Sport Holding har opplevd en betydelig vekst over lengre tid og har behov for nye store og moderne lagerlokaler. Sport Holding-konsernet som består av Sport 1, Intersport, Anton Sport, Löplabbet, Sportsnett, Skandinavisk Høyfjellsutstyr og Bergans, har derfor signert en lang leiekontrakt for ny storstue på Gardermoen. Behovet for et skreddersydd bygg på 30.000 kvm med moderne løsninger og fleksibilitet på ytterligere utvidelser har gjort at valget falt på Oslo Logistikkpark Gardermoen, opplyser utvikleren av området Fabritius.

Det er på deler av dette området Sport Holdings nye lager nå skal bygges. Det grå bygget oppe til høyre er Coops sentrallager CLog. Flyfotoet er tre år gammelt og tatt under utviklingen av området.

Oslo Logistikkpark Gardemoen (OLG) fikk nylig regulering på plass for en betydelig del av selskapets eiendommer på Gardermoen tett på E6. Sport Holding AS, som er toppselsapet for de ulike sportskjedene, blir første leietaker som etablerer seg på det nyregulerte lager- og logistikkområdet på Gardermoen. Byggherre for det nye lageret er et selskap eid 50/50 av O.N.Sunde AS og Fabritius Gruppen AS, som kjøper den aktuelle tomten av Oslo Logistikkpark Gardermoen AS.

- Dette er en milepæl for den videre utviklingen av Gardermoen som det nye storklusteret for lager- og logistikk nord for Oslo. Dette gjør det ekstra gøy å kunne signere med Sport Holding konsernet, som er en meget fin leietaker og en aktør vi kjenner godt fra tidligere. Vi ser frem til å utvikle et nytt effektiv og skreddersydd hovedlager for dem, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Sport Holding AS vil samlokalisere betydelige lagerlokaler fra både Askim og Kløfta og etablere et stort hovedlager som skal dekke mesteparten av konsernets behov fremover. Det er også lagt opp til en opsjon på utvidelse med 16.600 kvm høytlager i forlengelse av planlagt bygg.

Et av tiltakene for å effektivisere lagerdriften er planene for et nytt Autostore-anlegg på over 120.000 kasser.

- Samlokaliseringen i nytt moderne hovedlager for de fleste av våre sportskonsepter er et veldig viktig steg for å kunne fortsette en lønnsom vekst i sportsbransjen og kunne tilby kundene våre og butikkene tilgang på gode konkurransedyktige produkter. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Fabritius om å utvikle bygget, så det er skreddersydd våre behov og ønsker, og vi ser stort frem til å kunne flytte inn våren 2023, sier daglig leder i Sport Holding, Ole-Henrik Skirstad.

Bygget er planlagt ferdigsstilt i løpet av våren 2023.

Powered by Labrador CMS