Den nye fabrikken dekker et område på rundt 37 000 kvadratmeter.

Starter truck-produksjon i ny fabrikk

Den nye fabrikken representerer en sentral del av Jungheinrichs mål om å oppnå vekstmålene i sin "Strategi 2025+" og øke selskapets effektivitet og lønnsomhet.

Publisert

Jungheinrich nye fabrikk:

• Nytt produksjonsanlegg for skyvemasttrucker på 37 000 kvadratmeter

• Produksjonen starter med ETV 216i

• Mer enn 350 nye arbeidsplasser blir skapt

• Prosjektbudsjett på rundt 60 millioner euro

Jungheinrich har nylig startet produksjonen i sin nye fabrikk i Chomutov, Tsjekkia. Etter en byggeperiode på omtrent ti måneder, rullet den første trucken, en skyvemasttruck av typen ETV 216i, ut fra produksjonsbåndet den 6. juni. Den nye fabrikken dekker et område på rundt 37 000 kvadratmeter og forventes å generere over 350 nye arbeidsplasser i lokalsamfunnet. Prosjektbudsjettet for fabrikken er estimert til ca. 60 millioner euro, opplyser Jungheinrich i en pressemleding.

Med den nye fabrikken utvider vi kapasiteten innenfor produksjonsnettverket vårt i Europa og sikrer at den stadig økende etterspørselen etter vårt materialehåndteringsutstyr også kan imøtekommes i fremtiden. I Chomutov har vi bygd en av de mest moderne produksjonsfabrikkene for gaffeltrucker i verden. Jeg er veldig stolt av det og gleder meg over at produksjonen nå har startet, sier Sabine Neuß, medlem av konsernledelsen for Management Technics i Jungheinrich AG.S

Arbeidere på jobb på den nye fabrikken, den nye arbeidsplassen som fabrikken forventes å tilby over 350 nye arbeidsplasser.

Den nye fabrikken opererer for øyeblikket med ett skift. På sikt skal fabrikken gå over til tre skift for å produsere døgnet rundt. Planen til Jungheinrich er å gradvis flytte hele produksjonen av POWERLiNE skyvemasttrucker til fabrikken i Chomutov. Dette vil frigjøre ekstra kapasitet ved Norderstedt-fabrikken, som selskapet kan utnytte til videre vekst. Ved Norderstedt-fabrikken vil Jungheinrich utvide produktutvalget for å inkluderei deler av andre plukktrucker.

Jungheinrich har som mål å skape bærekraftige verdier. Derfor er det lagt spesiell vekt på effektivitet og bærekraft i utformingen av den nye fabrikken. Alt utstyret på fabrikken, fra arbeidsplasser til komplekse produksjonsfasiliteter, inkluderer moderne teknologi, som et nytt produksjonskontrollsystem. I tillegg til bruk av grønn strøm og installasjon av varmepumpe, sikrer spesiell termisk isolasjon i kontorområdet ytterligere energisparing. Jungheinrich reduserer sitt vannforbruk ved hjelp av utstyr for oppsamling av regnvann. Videre er fabrikken plassert på et 1,5 hektar stort grøntområde med innfødte busker og trær, som bidrar til å fremme det lokale artsmangfoldet.

Den første skyvemasttrucken fra Chomutov blir sendt til "MARIE" i Frankrike, et viktig selskap på det franske markedet for ferdigmat og pasta. ETV 216i er en del av Jungheinrich sin POWERLiNE-linje med integrerte litiumionbatterier. Den regnes som den mest kompakte og kraftige skyvemasttrucken i sin klasse.

Powered by Labrador CMS