Det støyer rundt Hans Kristian Norset, gründeren av et av Midt-Norges største logistikkselskap. Foto: Per Dagfinn Wolden
Det støyer rundt Hans Kristian Norset, gründeren av et av Midt-Norges største logistikkselskap. Foto: Per Dagfinn Wolden

Transport- og støykongen på Fosen

Det støyer rundt Fosens transportkonge Hans Kristian Norset om dagen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjefen i Fosen Transport er leder av Støygruppa Ørland, interessegruppe og informasjonskanal i forbindelse med økt støyforurensning som følge av etableringen av kampflybase Ørland.

Torsdag 2. november lander tre av Norges nye kampfly F-35 på norsk jord og Ørland for første gang.

Norge skal etter planen motta 52 F-35 kampfly. De aller fleste skal stasjoneres på Ørland som blir hele Norges nye kampflybase. Noen få fly plasseres på QRA-basen på Evenes i Nordland.

  1. november feires F-35s ankomst på Ørlandet med blant andre kong Harald og statsminister Erna Solberg samt en rekke ministere på gjestelista.

Etter at de første tre F-35-flyene ankommer Ørland torsdag, vil Norge motta seks fly hvert år.

30 år i transportens tjeneste

Det er imidlertid transport og logistikk som opptar Hans Kristian Norset mest. Og i år kan han feire 30-års jubileum, både i nye lokaler i Kystgården på Brekstad eller på Brattøra i Trondheim.

Fosen Transport med 90 biler og 120 sjåfører til disposisjon tilbyr alle typer logistikkløsninger. Logistikkselskapet utvidet nylig til 10.000 m2 lagerareal for utleie.

Fosen Transport har siden 1987 vokst til et markant transportselskap i regionen. Selskapet som i dag består av Fosen Transport, Fosen Gods og Samtrans server kunder fra Oslo i sør til Bodø i nord, og blant kundene er Coop, TINE, Coca-Cola Drikker og Felleskjøpet Agri.

Bompengekostnader med en årlig kostnad pr. bil på 200.000-300.000 kroner er en stor utfordring. Bom- og fergeutgifter Trondheim – Fosen utgjør 10-15% av totale fraktkostnader.

Norset fikk i 1988 en plastpose fra 34 bileiere med 34.000 kroner i, og med beskjed om å starte et transportselskap. Det begynte på et 15 kvadratmeter stort kontor med morens skolepult og brorens brukte skrivemaskin. Første året omsatte Norset for 3 mill. kroner.

Logistikkpris

I 2007 ble Norset og Fosen Transport tildelt årets Logistikkpris av Logistikkforeningen.no, avd. Trøndelag, og i 2009 fikk han Bedriftsutviklingsprisen av Fosen Regionråd.

Hans Kristian Norset betegnes som en transportaktør med stort pågangsmot, noe som gir solid resultat og gode omsetningstall for bedriften. Godt humør, ærlighet og rettferdighetssans kombinert med utholdenhet og konkurranseinstinkt, er også personlighetstrekk som fremheves hos Norset.

Powered by Labrador CMS