Ever Given løs og i bevegelse

Ever Given skal nå være helt løs.

Publisert Sist oppdatert

Ever Given, som i en snau uke har blokkert Suezkanalen, skal ifølge flere nyhetsbyråer nå ha kommet helt løs. Øyevitner bekrefter også at skipet beveger seg, skriver Reuters.

– Det er med den største glede vi kan bekrefte at Suez Canal Authority og deres ansatte har lykkes i å trekke «Ever Given» av grunnen, skriver Leth Agencies, som leverer tjenester til skip som seiler gjennom Suezkanalen.

Det var tidlig tirsdag forrige uke at containerskipet Ever Given mistet kontrollen i den sydlige delen av Seuzkanalen, og grunnstøtte. Det forårsaket at hele kanalen ble blokkert, og at en av verdens aller viktigste handelsveier i skrivende stund har vært sperret i en snau uke.

Se direktebilder fra Suezkanalen her:

Mandag morgen opplyste kanalmyndighetene om at de hadde fått løs akterenden og vridd skipet, men at baugen fortsatt satt fast. Litt senere på dagen gled skipet tilbake til den mer opprinnelige posisjonen, men rundt 15.20 ble det opplyst at skipet nå er helt løs.

Ifølge egyptisk TV er Ever Given i 15.30-tiden mandag på vei nordover til Bittersjøene, og skipstrafikken i kanalen skal være satt i gang igjen. I Bittersjøene, som er en naturlig utvidelse av kanalen, skal Ever given gjennomgå tekniske inspeksjoner.

En Twitter-video også at skipet ser ut til å taues nordover:

De siste bildene fra Marinetraffic.com viser også at skipet nå ligger midt i kanalen og ser ut til å være på vei nordover i sakte fart: