Kjøpte 1500 Scania Euro 6

To britiske transportselskaper med tidenes Scania-ordre.

Publisert Sist oppdatert

De to transportselskapene Eddie Stobart og A.W. Jenkinson Forest Products har kjøpt 1500 Scania Euro 6-lastebiler, i det som er den største enkeltbestillingen av kjøretøy i Storbritannia.

Leveransene skal skjer over to år, og kommer som en følge av forlengelse av en avtale mellom Scania og de to selskapene. Den første avtalen ble signert i 2010, og den ble oppdatert i 2012. I henhold til disse avtalene er det allerede levert 2000 lastebiler de siste årene.

Les også: Krever klarere kabotasjeregler

- Avgjørelsen om å fortsette å kjøpe Scania-kjøretøy er basert på deres tidligere prestasjoner i flåtene Eddie Stobart og A.W. Jenkinson, sier COO i Stobart Group William Stobart.

Scania lanserte sine første Euro 6-biler i 2011, og kom med andre generasjon i 2013. Euro 6-standarden ble obligatorisk for alle lastebiler i Europa ra 31. desember 2013.

Scania-bilene som leveres til de to selskapene vil ha en rekke ulike spesifikasjoner og er laget for en rekke ulike transportoppdrag. Reparasjon og vedlikehold skal Scanias servicenettverk i Storbritannia stå for. 

Salgstallene: 2013 ble et godt lastebil-år