Tar grep rundt transportansvaret.

Tar grep rundt transportansvaret

Ansvarsfulle etater setter nå hovedfokus på oppdragsgivers ansvar for transportoppdraget.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tolloverinspektør Kristian Mentzoni i Tolletaten forteller at det nå tas fastere grep rundt ansvar for transportoppdragene.

- Derfor inviterer vi til et fagseminar hvor transportbransjen og offentlige etater kan utveksle informasjon og erfaringer rundt oppdragsgivers ansvar, forteller Mentzoni til Transport Inside.

Han understreker at et transportoppdrag omfatter ikke bare mottaker og det som skal fraktes, men også andre som skal gjøre sin del av jobben i de ulike ledd i oppdraget.

Oppfordring

- Kom og hør hva en rekke offentlige etater kan fortelle om dagens situasjon i transportbransjen, og hvilke råd de kan gi for at transportoppdraget kan gjennomføres trygt for alle parter. Det vil også bli presentert nyheter som kan være aktuelle for bransjen, forteller Mentzoni og ønsker velkommen til seminar om oppdragsgivers ansvar i transportoppdraget i lokalene til Skatt øst ved Schweigaardsgate 17 i Oslo 3. mai.

Her blir det foredrag rundt ulike tema som kriminelle trender – mistenkelig oppførsel, kontrakter – gode avtaler, enklere løsninger for deg, ny veileder for oppdragsgiver innen vegtransport av gods og kabotasje.

Nye funn

Det blir videre orientering om funn fra etatenes kontroller, og hva bransjen selv har gitt av tilbakemeldinger. Flere av etatene stiller dessuten på stand for å svare på spørsmål.

Påmelding: Transport og trygghet - ta styringen på oppdraget. Frist: 27. april.

Bak arrangementet står Politiet, Skatteetaten, Arbeidstilsynet, Statens vegvesen, Difi, Tollvesenet og Datatilsynet.

Powered by Labrador CMS