Oslo inviterer til havnekonferanse.

Oslo blir Europas havnemidtpunkt

Den europeiske havnekonferansen arrangert av ESPO, er en viktig arena for dialog og kunnskapsdeling for å finne fremtidens utslippsfrie løsninger.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EUs grønne vekststrategi, «Green Deal» og bærekraft, er på agendaen når Oslo 28. mai er vert for den årlige konferansen til den europeiske havneorganisasjonen, ESPO. Konferansen er både digital og åpen for deltakelse i henhold til smittevernsreglene, melder Oslo Havn KF på sine nettsider.

ESPO konferansen 2021 arrangeres i år grunnet pandemien som en «regatta», og starter i Valencia 25. mai, seiler videre til Ghent 26. mai og til Oslo 28. mai.

- En spydspiss

- Vi er stolte av å kunne ønske havne-Europa velkommen til Oslo for å diskutere bærekraft og hvordan vi kan nå klimamålene. Norge er spydspiss i den maritime næring og innen miljøteknologi for klimavennlige løsninger. Oslo er blant verdens mest klimabevisste og miljøambisiøse havnebyer og skal kutte store deler av sine utslipp innen 2030. Vi har stor tro på kunnskapsdeling og samarbeid for å nå målet om å bli utslippsfri, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Han fortsetter:

- I Oslo vil vi høste kunnskap og erfaringer fra norske og internasjonale aktører, Vi vil diskutere hvordan havner kan bli sentrale aktører i fremtidige nullutslipps logistikk-kjeder og hvordan gjøre sjøtransporten grønnere. Oslo er på vei til å bli en nullutslippshavn, og vi ønsker å bidra til at andre havner kan lære av oss og vi av dem. ESPO vil presentere sin nye grønne havneguide for en grønn fremtid i Oslo.

Europeiske havner i omstilling

ESPO konferansen har fått navnet «Europeiske havner i endring». Etter et krevende år i Europa er det er på tide å forberede seg i fremtiden. «Green Deal» er Europas flaggskipsprosjekt for å bli verdens første netto-nullutslippsområde innen 2050, påpeker Oslo Havn.

Havnedirektøren tillegger:

- Som sentrum for forskjellige strategier, kan Europas havner være partnere i å bygge et sterkere og bedre Europa. De kan utvikle seg til å bli motorer for vekst og grønn omstilling, samtidig som de engasjerer seg i digitaliseringsprosessen. Hva har havner å tilby? Hvilke verktøy og politiske ingredienser er nødvendig for å styrke denne utviklingen? Hvordan engasjere alle partnere i havneøkosystemet?

Sannsynligvis kun digital

På Oslo Havns nettsider var det for et par dager siden lagt inn en beskrivelse av hvordan besøkende til konferansen kan komme seg til Norges hovedstad. Dette er ikke å finne når Moderne Transport besøker sien fredag morgen. Uansett – det er ingen grunn til bekymring. Smittevernreglene i Norge – og i de andre deltakerland vil bli holdt.

- Vi har hele tiden jobbet med både å arrangere konferansen fysisk i Oslo og å holde den digitalt. Slik jeg er det, taler mye for at hele konferansen blir arrangert digitalt slik smittsituasjonen er, sier Siv Ellen Omland, kommunikasjonssjef i Oslo Havn KF.

Mer info, program og påmelding (engelsk) https://www.espo-conference-regatta-2021.com/en

Powered by Labrador CMS