Slik ser H&M-lageret ut i dag, men det skal utvides kraftig for å bli nordisk sentrallager.
Slik ser H&M-lageret ut i dag, men det skal utvides kraftig for å bli nordisk sentrallager.

Her kommer H&Ms Norden-lager

Flytter 150 arbeidsplasser fra Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I fjor sommer ble det kjent at klesgiganten H&M legger ned sitt logistikksenter på Alnabru, og flytter disse lagerfunksjonene til Sverige. Nå er det klart at H&M bygger ut sitt lager i Eksilstuna og gjør dette til nordisk sentrallager.

Lageret H&M har i dag i Svista i Eskilstuna er på drøyt 24.000 m², men skal bygges ut med ytterligere 16.000 m² for å fylle funksjonen som nordisk sentrallager. Den nye delen skal være klar til innflytting i mai 2022.

H&M har sikret seg en ti års leieavtale og har byggerett for ytterligere 19.000 m² om behovet skulle melde seg. Lageret i Eskilstuna forsyner i dag alle svenske H&M-butikker med varer, mens kleskjeden har et separat netthandelslager i Borås, som distribuerer netthandlesvarer for mesteparten av Norden.

Som følge av nedleggelsen av logistikksenteret på Alnabru, forsvinner rundt 150 logistikkårsverk fra Oslo.

Eskilstuna seiler opp som en vinner i konkurransen om logistikk-kundene. De siste årene har blant annet Amazon, Frode Laursen, Coop og Footway etablert seg her. I dag jobber rundt 2000 mennesker med logistikk i Eskilstuna, men ifølge lokalavisen Eskilstunakuriren vil det tallet minst dobles de neste årene.

Powered by Labrador CMS