Guard puttet ePocket i lomma

Guard Systems AS har kjøpt opp ePocket Solutions AS.

Publisert Sist oppdatert

Guard Systems leverer tjenester for flåtestyring og posisjonering av mobile objekter og gjenfinning, og har nå kjøp 94,1 prosent av aksjene i ePocket Solutions AS.

ePocket Solutions har i over 10 år markedsført og solgt egenutviklede standardiserte mobile software løsninger for installasjons- og serviceselskaper i Europa

Guard vil ved oppkjøpet få tilgang til ePockets to produkter, Handyman og WPA. Til forskjell fra ePocket, som i hovedsak fokuserer på effektivisering av menneskelige ressurser, har Guard Systems til nå konsentrert seg om flåtestyring og oversikt over bedriftenes fysiske eiendeler.

Selskapene har flere felles kunder. Noen av Guards produkter er integrert i Handyman. Tilskuddene til produktporteføljen vil dermed bidra til at Guard og ePocket kan tilby kundene deres en fullstendig og integrert løsning for ressursoptimalisering av både fysiske og menneskelige ressurser.

Guard Systems vil få en omsetning på rundt 66 millioner og EBITDA i nivå 11 millioner for konsernet i 2013. Selskapet har 50 ansatte, og har datterselskaper i 9 europeiske land.

Etter fusjonen med WPA mobile i 2011 har ePocket vært markedsleder i Norge og Danmark med produktene Handyman og WPA. Med sine om lag 70 ansatte har selskapet vist god utvikling og omsatte for 68,2 millioner i 2012 og 63,5 millioner i 2011. EBITDA for ePocket i de respektive årene var henholdsvis 5,3 millioner og 0,7 millioner.