Landstrøm er på plass i Karmsund Havn.

Første landstrømanlegg åpnet

Den 28. januar åpnet Karmsund Havn sitt første landstrømanlegg på Killingøy Offshore og Subseabase.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åpningen ble foretatt av Haugesunds ordfører Arne-Christian Mohn, og ble markert ved at Solstad Offshores "Normand Mermaid" slo av sine motorer og gikk over til landstrøm.

Karmsund Havn ønsker å være et utstillingsvindu for fremtidens havn, får Moderne Transport vite.

- Å kunne tilby landstrøm til skip, er en sentral del av vår satsing. I desember 2016 fikk Karmsund Havn nærmere 10 millioner kroner i støtte fra Enova til landstrømtiltak. Bidraget fra Enova har vært et viktig insentiv til å investere i fire landstrømanlegg. Westcon Power & Automation ble tildelt kontrakten, og de har nå levert de fire anleggene på Killingøy, Garpeskjær og i Bøvågen, opplyser havnedirektør Tore Gautesen. Han påpeker videre at anleggene skal spare miljøet og omgivelsene for forurensnig og ikke minst redusere støy fra skip som ligger ved kai.

- Den store vinneren er miljøet, fastslo Gautesen under markeringen.

Ved å benytte landstrøn kan skipene slå av hjelpemotor og generator, som produserer strøm til nødvendige funkjsoner ombord. Dermed unngås utslipp av helseskadelig Nox, svovel, sotpartikler og klimagassen CO2 - i tillegg til at navnte støynivå reduseres, melder Karmsund Havn.

Powered by Labrador CMS