Konkursboet Transportnett overtatt av Locus

Enghouse og Locus har kjøpt opp og overtatt konkursboet, Transportnett som sist fredag leverte oppbud til tingretten.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adm. direktør Per Edvard Heyerdahl i Locus bekrefter overfor Mtlogistikk at konkursboet er overtatt.  

Han vil imidlertid ikke komme med flere offisielle uttalelser, utover informasjon som ligger på hjemmesidene til Transportnett og Locus.

Her er hovedbudskapet at Locus har sikret videre drift av de løsningene Transportnett har ute i markedet.

– Vi ser imidlertid mange muligheter for fremtiden med å satse på selskapets videre drift. Dette har vært en rask prosess som startet på mandag hvor hovedfokus de siste dagene har vært å overta boet og sikre kundenes interesser, sier Heyerdahl til Mtlogistikk.

Locus-sjefen vil ikke kommentere hva som skjer med Transportnetts CEO, Jan Ole Hansen og resten av Transportnett-staben.

Betjener transportbransjen

Locus leverer produkter og tjenester til transportnæringen, nødetater, vakt-, verdi- og assistanseselskaper, med et felles mål, og eies av kanadiske Enghouse Systems, en ledende leverandør av programvare-løsninger for transportindustrien.

Locus består av tre selskaper i Norge; Locus Holding, Locus Logistics og Locus Public Safety. I Sverige finner du Locus Scandinavia AB og i Danmark Locus A/S.

Enghouse Interactive AB har som mål å bli et selvsagt valg for alle bedrifter som har behov for profesjonell håndtering av kundekommunikasjon, og dermed bli den ledende leverandøren av løsninger for kundekommunikasjon på det nordiske markedet.

TransFleet TMS er et av Locus-selskapets viktigste varemerker og redskaper for transportstyringen i både store og mellomstore produksjonsbedrifter som ønsker totaloversikt over verdikjeden.

Nylig skrev vi at Transportnett har inntatt en sterk posisjon for informasjonsflyten mellom transportør og transportkjøper med unike løsninger for vareeier. Stadig flere selskaper revolusjoneres med Transportnetts komplette Transport Management System, TMS, og at CEO Jan Ole Hansens nye hjertebarn er Log:nett 2.

Hansen, som vi møtte på Logistikkforeningens Røroskonferanse i februar, understreket fordelene for transportkjøper med en TMS-leverandør i verdikjeden.

Nøkkel til suksess

For Transportnett er det viktig å kunne levere kundene en totalpakke av TMS-løsninger som sikrer konkurransefordeler.

- Det er avgjørende i et marked med sviktende marginer. Vi må levere løsninger markedet etterspør nå og i fremtiden og ha en kostnadseffektiv produksjon. Det krever kontinuerlig fokus på driftskostnader, fortalte Transportnett-sjefen oss på Røros.

Transportnett har siden 2003 utviklet softwareløsninger til logistikk- og transportbransjen fra transportadministrative systemer og flåtestyring/TMS, til mobilitet, sporingstjeneste og utskrift av kjøreseddel.

Sterkt team

Jan Ole Hansen har prøvd å stake ut en kurs for økonomisk medvind i seilene, blant annet gjennom styrking av teamet.

- Transportnetts visjoner og strategier er å tilpasse seg endringene i IT-verdenen, og hvor vi tilbyr skybaserte løsninger der kundene kan legge deler av sin produksjon ut i skyen, fortalte en visjonær Hansen oss.

I fjor høst hentet Transportnett inn Johan Haavardtun som Chief Operating Officer (driftssjef), tidligere Head of Terminal and Head of Operational Excellence i Schenker.

I fjor høst utvidet Transportnett IT-kompetansen med å ansette Lars Ryde som rådgiver og til å skreddersy IT- og logistikkløsninger for kunder.

Han har blant annet jobbet som driftssjef i RKC AS i Tønsberg, importør og grossist av Gjør-Det-Selv produkter. Ryde har også jobbet i Bring Warehousing AS, hvorav tre år som avdelingsleder og tre år som logistikksjef.

Nylig flyttet Transportnett virksomheten til Tullins gate 2 i Oslo sentrum.

Powered by Labrador CMS