11. oktober startet også Emirates SkyCargo opp med rene fraktflyvinger fra Oslo Lufthavn. De vil fly ukentlig til Dubai med en Boeing 777-200F. Disse maskinene har en lastekapasitet på 104 tonn. Også denne ruten vil bli flydd på tirsdager med avgang fra OSL kl. 13.00. Foto: OSL
11. oktober startet også Emirates SkyCargo opp med rene fraktflyvinger fra Oslo Lufthavn. De vil fly ukentlig til Dubai med en Boeing 777-200F. Disse maskinene har en lastekapasitet på 104 tonn. Også denne ruten vil bli flydd på tirsdager med avgang fra OSL kl. 13.00. Foto: OSL

Ny lakserute fra Emirates

Emirates SkyCargo utvidet nylig sitt tilbud fra Skandinavia med et nytt ukentlig fly fra Oslo til Dubai.

Ruten opereres med et Emirates Skycargo Boeing 777 Freighter, som har kapasitet på noe over 100 tonn last. Den første flyvningen fant sted 11. oktober.

- Vi i Emirates har de siste årene hatt kontinuerlig vekst for frakt av norske varer til vårt enestående rutenettverk til 154 byer i 82 land, sier Terje Grue, administrerende direktør i Emirates Norge.

Doblet eksport

- De siste seks årene er eksporten av norsk sjømat doblet, takket være økt global etterspørsel etter norsk laks, ørret, torsk og krabbe. Vi ser optimistisk på utsiktene til fortsatt vekst, og det har vært sterkt medvirkende til beslutningen om å introdusere en ny, ukentlig fraktrute fra Oslo, sier han.

Den lastekapasiteten som tilbys med denne ukentlige ruten kommer i tillegg til kapasiteten på 175 tonn som tilbys hver uke på Boeing 777-300ER direkteflyene fra Oslo til Dubai.

Frakt-jumboer

To andre aktører lanserte også i høst nye ruter fra OSL. Cargolux flyr hver tirsdag fra Oslo til sin hub i Luxembourg med en Boeing 747-800F-maskin. Russiske AirBridge Cargo opererer samme flytype fra OSL til Moskva.

Emirates SkyCargo har topp moderne fasiliteter på Dubai World Central. Her utgjør Emirates SkyCentral et nav spesialisert for flyfrakt av temperatursensitiv sjømat. Dette inkluderer over 15.000 kvadratmeter med temperaturstyrt lagringsplass og 12 dedikerte lastebiler som opererer 24/7 mellom Dubai World Central og Dubai International Airport. Slik at man kan tilby en transittid på bare fem timer fra varenes ankomst til Dubai World Central til avreisen i buken på passasjerruter fra Dubai International Airport til over 154 destinasjoner i 82 land på seks kontinenter over hele verden.

600 tonn i uka

Emirates SkyCargo er og blir en viktig tilrettelegger for handel mellom Skandinavia og resten av verden med en ukentlig lastekapasitet på over 600 tonn ved hjelp av passasjerfly til København, Oslo og Stockholm, samt fraktfly til København og Oslo.

Fraktruten EK 9370 ankommer Oslo hver tirsdag klokken 10.05 og går fra Oslo klokken 12.00, for å returnere til Dubai 18.40 samme dag. Den norske hovedstaden er det siste tilskuddet til Emirates SkyCargo nettverk av over 50 fraktflydestinasjoner over hele verden.

Emirates SkyCargo opererer en flåte på 15 dedikerte fraktfly - 13 Boeing 777-Fs og to B747-400ERFs fra Emirates SkyCentral nav for fraktfly på Dubai World Central.

Emirates har laget en promovideo for å vise hvordan norsk laks havner på en japansk restaurant: