Norsk fisk skaper Dubai-base

Emirates-flyvninger av mer enn 19.000 tonn fersk laks fra Oslo til Dubai årlig bidrar til at flyselskapet etablererverdens største flyfraktsbase i Dubai.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 80 prosent av Emirates-frakten består av fersk fisk fra Norge, som igjen bidrar til å støtte norsk eksport og handel.

Emirates SkyCentral vil styrke Dubai som fremtidens frakt- og logistikkhovedstad, og har som et ledd i dette etablert den nye fraktterminalen Emirates SkyCentral i Dubai.

Milepæl

Terminalen vil huse flyselskapets 15 fraktfly, og ble offisielt åpnet samtidig med det spektakulære Dubai Air Show denne uken.

- Åpningen av Emirates SkyCentral er en svært viktig milepæl for oss. Den representerer vår visjon for fremtidens løsninger og stadfester Emirates SkyCargo som verdens ledende flyfraktstilbyder, sier norgessjef for Emirates, Terje Grue.

I dag går 2,3 millioner tonn frakt gjennom sentralen hvert år. I løpet av årene som kommer vil denne kapasiteten øke, og i 2050 vil Emirates SkyCentral kunne håndtere mer enn 12 millioner tonn frakt årlig. I kombinasjon med basens nye beliggenhet, 77 kilometer fra Dubai International Airport, vil fraktdivisjonen til Emirates styrke posisjonen på fraktmarkedet i land, både i øst og vest.

 

 


Powered by Labrador CMS