Emirates suksessflyvninger med norsk laks.

35.000 tonn flybåren laks

Emirates SkyCargo har fraktet 35.000 tonn norsk laks på to år.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapet markerer i dag to år med ukentlig fraktfly til og fra Oslo. Raske transporter med innovative kjølesystemer sørger for at resten av verden kan nyte fersk sjømat fra Norge. 

På verdenstoppen

Norge er i verdenstoppen på eksport av sjømat. Fra januar til august 2018 ble verdien av lakseeksport alene estimert til fire milliarder dollar, ifølge tall fra Norges sjømatråd.

I meldingen fra flyfraktselskapet har Emirates SkyCargo, Emirates fraktdivisjon, de siste to årene totalt fraktet nær 35.000 tonn med norsk laks fra Oslo til sentrale markeder i Midtøsten og Øst-Asia.

Hver tirsdag i to år har det gått et dedikert fraktfly av typen Boeing 777 fra Emirates SkyCargo Emirates fra Oslo til Dubai.

Det ukentlige fraktflyet har en kapasitet på nesten 100 tonn last pr. flyvning og bidrar til internasjonal handel mellom Norge og resten av verden. I tillegg til fraktflyet transporterer SkyCargo også last på det daglige passasjerflyet til og fra Oslo.

Flyselskapets innovative kjølesystemer, Emirates Fresh, sikrer at sjømaten kommer raskt fram i frisk tilstand til over 160 land over hele verden. SkyCargo har sin hub i Dubai, og sjømaten fraktes gjennom en uavbrutt kjølekjede før den lastes om bord nye fly på vei mot sin endelige destinasjon.

– Norsk sjømat er ettertraktet i markeder over hele verden, og for eksportørene er det uhyre viktig at maten holder høy kvalitet når den ankommer endelig destinasjon. I Emirates SkyCargo tar vi ferske råvarer på alvor, og jobber hver dag for å sikre at sjømaten beholder samme gode kvalitet gjennom hele transporten, sier norgessjef i Emirates, Terje Grue.

100 fraktflyvninger

Emirates SkyCargo foretok sin første dedikerte fraktflyvning fra Oslo lufthavn 11. oktober 2016. Siden den gang har over 100 dedikerte fraktflyvninger bidratt til å styrke internasjonal handel mellom Norge og resten av verden.

Fraktflyene har over 100 tonn med lastekapasitet, og Emirates SkyCargo frakter blant annet legemidler, flymotorer, skipspropeller som veier over 10 tonn alene og andre typer reservedeler til den maritime industrien. I desember 2017 transporterte Emirates SkyCargo også 10 fullblodshester fra Oslo til Dubai for å delta i det prestisjefylte veddeløpet Dubai World Cup.

Som et supplement til fraktflyets ukentlige avganger, frakter Emirates også last om bord på daglige passasjerflyvninger til og fra Oslo Lufthavn.

Emirates SkyCargo driver en moderne flåte bestående av 14 fraktfly, hvorav 13 er Boeing 777F og ett er Boeing 747F. Selskapet frakter ukentlig verdifull last til nær 40 destinasjoner over hele verden. Kunder med spesielle behov kan leie egne fraktfly fra Emirates, og i 2017 ble det gjennomført mer enn 360 chartrede flyvninger i tillegg til ordinære fraktflyvninger. Emirates SkyCargo er verdens største internasjonale fraktflyselskap og i regnskapsåret 2017-18 fraktet selskapet over 2,6 millioner tonn last til seks kontinenter.

Powered by Labrador CMS