Elizabeth Ramirez Stenwig tar over som leder for Logistikkforeningens Østlandsavdeling fram til sommeren.

Elizabeth tar styringen i Logistikkforeningen

Elizabeth Ramirez Stenwig er ny leder i Logistikkforeningens Østlandsavdeling.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stenwig tar over etter Kine Stirler Alm, som venter barn ved nyttår og dermed går ut i foreldrepermisjon. 

31-åringen, jobber som supply chain & logistics account executive Norway i Oracle, og ble ved forrige styremøte valgt til leder fram til neste årsmøte i juni. 

Hun ser frem til å lede Østlandsavdelingen inn i en ny tid.

Kine Stirler Alm har ledet Østlandsforeningen i flere år, men venter barn ved nyttår, og får dermed naturlig nok litt annet å tenke på.

- Logistikk har aldri vært viktigere enn akkurat nå. God logistikk er et konkurransefortrinn for virksomheter samtidig som det er en viktig del av løsningen på verdens klimaproblemer, sier hun.

Arbeidet foreningen driver med er viktig både for enkeltbedrifter og for samfunnet som helhet.

- Men bare vi som jobber i bransjen ser og vet hvor komplekst og utfordrende dette er, mener hun.

Tar pulsen på logistikken

Hun legger til at hun som ansatt å i en teknologibedrift er nødt til å holde en finger på pulsen til logistikkbransjen.

- Og da er det ikke noe bedre sted å være enn i det fantastiske nettverket til Logistikkforeningen, hvor målet er å skape arenaer for å knytte nye relasjoner, utvikle tanker og ideer samt få faglig påfyll, sier hun.

31-åringen fra Nordstrand begynte i logistikkjobb hos Oracle for halvannet år siden.

- Jeg har studert offentlig administrasjon og ledelse ved Universitet i Oslo. Det er et tverrfaglig studium som lærer deg å se helhetsbildet på tvers av faglige perspektiver i en organisasjon. Det gir et godt grunnlag for å kunne tenke utenfor boksen, og innen logistikk er det mange synergier på tvers av siloer i verdikjeden. Før jeg ble dratt inn i teamet til Aseco Container Services ante jeg ikke hva logistikk var og hvor stor betydning det har for verden, innrømmer hun.

- Hvilken rolle har du opp mot logistikkbransjen i din stilling?

- Ny teknologi vil skape store endringer i hvordan logistikk utføres. Gjennom jobben min i Oracle ser jeg hvilke enorme muligheter bransjen har foran seg. Og vi ser allerede konturene av hvordan nye teknologier kan forme fremtidens logistikk. En av utfordringen fremover blir hvordan vi kan skape et godt samspill mellom logistikkbransjen og teknologileverandørene. Min rolle i Oracle er å sørge for at vi får gode og meningsfulle diskusjoner om logistikk. Dette for å forstå hvor Oracles teknologi kan gi god forretningsverdi for å skape en helhet i verdikjeden, forklarer hun.

Ny Kiel-tur

Neste år gjør også Østlandsforeningens Kiel-tur comeback, etter at den ble kansellert for noen år siden på grunn av fallende deltakelse. 

- Det er vel gjerne noe som skjer, at det er vanskelig å fornye seg når man kjører samme konsept år etter år. Men i tiden etterpå har styret fått mange tilbakemeldinger på at det hadde vært trivelig å dra i gang en Kiel-tur igjen. Da velger vi å høre på medlemmene, så får responsen etter turen i mars 2020 gi oss en pekepinn på om det kun ble en «hyggelig reunion» eller starten på en ny, årlig tradisjon, sier Stenwig og smiler. 

Datoen er satt til 18.-20. mars. 

Powered by Labrador CMS