Salget av e-Partner starter våren 2021, og de første kundene får bilen sin i løpet av høsten 2021.
Salget av e-Partner starter våren 2021, og de første kundene får bilen sin i løpet av høsten 2021.

Peugeot e-Partner med 275 km rekkevidde

Nye Peugeot e-Partner kompletterer Peugeots elektriske varebilrekke. I løpet av 2021 kan Peugeot tilby elektriske varebiler i alle størrelser - e-Partner, e-Expert og e-Boxer.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Peugeot e-Partner er den tredje elektriske varebilmodellen fra Peugeot relativt på kort tid. Den følger i fotsporene til den større e-Expert, som nylig ble kåret til årets varebil 2021, og den enda større e-Boxer som ble vist i fjor høst.

På samme måte som de større bilene, har e-Partner tatt overgangen til elektrisk drivlinje uten kompromisser, noe som gir samme fleksibilitet, plass og komfort som de fossile versjonene.

- Med en nyttelast på inntil 800 kg og 750 kg tilhengervekt, kompletterer e-Partner tilbudet av elektriske varebiler. Peugeot tilbyr nå elektriske varebiler fra 3,8 kubikk til 17 kubikk, fordelt på tre modeller, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef PSA varebil hos Bertel O. Steen.

To lengder

Interiøret i en av de nye e-Partnerene som er laget for to personer. De fås også som treseters varebiler.
Interiøret i en av de nye e-Partnerene som er laget for to personer. De fås også som treseters varebiler.

e-Partner har en oppgitt rekkevidde på 275 kilometer ved kombinert kjøring (foreløpige tall) etter WLTP-standarden. Bilen er bygget på EMP2-plattformen, som er tilpasset alle drivlinjer, og batteriene er plassert under gulvet i lasterommet. Det innvendige volumet i lasterommet er dermed det samme som i de fossile variantene.

Peugeot e-Partner har plass til tre personer og kommer i to lengder. Den korteste, L1, er 4,40 meter lang, mens L2, har en lengde på 4,75 meter. Med en makshøyde under 1,90 er den laget for å passe inn i parkeringshus.

Passasjersetet kan legges ned. Det gir muligheter for å frakte objekter på henholdsvis 3,09 meter i L1-versjonen, og hele 3,44 meter L2-versjonen av e-Partner.

Også i den elektriske utgaven av Partner kan man frakte to europaller etter hverandre. Med en nyttelast på inntil 800 kg og tilhengervekt på 750 kilo, fyller e-Partner behovet mange profesjonelle varebilbrukere har for å tilpasse seg utslippsfri mobilitet.

Motor og batteri

Peugeot e-Partner har en motor på 100 kW (136 hestekrefter) og et dreiemoment på 260 Newtonmeter. Topphastigheten er elektronisk begrenset til 130 kilometer i timen. Batterienes plassering lavt i bilen bidrar til god stabilitet og forutsigbare kjøreegenskaper.

- Litium ion-batteriet på 50 kWt kan hurtiglades med inntil 100 kW, det gjør at 80 prosent av batteriet kan lades på 30 minutter – det er raskest i klassen, sier Johnsen.

Sikkerhet og komfort hentet fra personbilene

Nye e-Partner har komfort- og sikkerhetsutstyr som vi kjenner fra Peugeots personbiler. Den har utstyr som aktiv filholder, skiltgjenkjenning, kollisjonsvarsling, automatisk nødbrems, i-Cockpit med instrumentene plassert over rattet og en stor skjerm i midtkonsollen.

Støtte for Apple CarPlay og Android Auto bidrar også til å gjøre arbeidsdagen enklere.

Bilen kan forvarmes via MyPeugeot-appen

Parkeringssensorer foran og bak, sørger for å varsle føreren om hindringer, også i blindsonen. Avhengig av utstyrsnivå, får du også ryggekamera med 180-graders synsvinkel.

Salget av e-Partner starter våren 2021, og de første kundene får bilen sin i løpet av høsten 2021.

Powered by Labrador CMS