Opel kommer med sin første store el-varebil.
Opel kommer med sin første store el-varebil.

Opels store elektriske

Movano-e er Opels første elektriske varebil i den største klassen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Nye Opel Movano-e kompletterer utvalget vårt av elektriske varebiler. Kundene kan nå velge et utslippsfritt alternativ også i den største klassen. Det vil selvsagt bidra til å styrke Opels posisjon i det norske varebilmarkedet, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for PSA varebil hos Bertel O. Steen.

Inntil 224 kilometer

Elmotoren i Movano-e er på 90 kW (122 hk) og med 260 Nm. Toppfarten er elektronisk begrenset til 110 kilometer i timen. Avhengig av behov, kan Movano-e leveres med batterier på 37 kWh eller 70 kWh, noe som gir en rekkevidde på opptil 224 kilometer målt etter WLTP-syklusen for blandet kjøring.

På samme måte som for Opels øvrige elektriske varebiler, er batteriene i Movano-e plassert under gulvet, noe som sørger for at den ikke stjeler unødig av lasteplassen. Plasseringen sørger også for å gi Movano-e lavt tyngdepunkt noe som gjør den stabil både i skarpe svinger og ved sidevind.

STOR, STØRRE, ENDA STØRRE, STØRST: Opel Movano-e kommer i tre ulike høyder og fire ulike lengder, med lastevolum som spenner fra 8 til 17 kubikkmeter.
STOR, STØRRE, ENDA STØRRE, STØRST: Opel Movano-e kommer i tre ulike høyder og fire ulike lengder, med lastevolum som spenner fra 8 til 17 kubikkmeter.

I tillegg til elektrisk fremdrift blir også nye Opel Movano tilgjengelig med 2,2-liters dieselmotorer fra 80 kW (120 hk) til 121 kW (165 hk) og et moment på opptil 370 Nm, alle i kombinasjon med sekstrinns manuelle girkasser.

Mange størrelser

Kassebilversjonen består av fire lengder og tre høyder, med en lastekapasitet fra 8 til 17 kubikkmeter. Dørene på H3-varianten er 2,03 meter høye. Takket være at de kan åpnes opptil 270 grader gjør de det enkelt å laste nye Opel Movano. Nyttelasten er opptil 2,1 tonn.

På samme måte som resten av varebilrekken fra Opel, vil også nye Movano få førerstøttesystemer som automatisk brems, blindsonevarsling, bakkenedkjøringsassistent og varsling om du er i ferd med å forlate kjørebanen.

Etter planen vil nye Opel Movano og Movano-e være på plass rundt årsskiftet.

Powered by Labrador CMS