Nissan e-NV200 (bildet) er bygget med utgangspunkt i salgssuksessen Nissan Leaf.
Nissan e-NV200 (bildet) er bygget med utgangspunkt i salgssuksessen Nissan Leaf.

Nissan setter salgsrekord med elektrisk varebil

Med 10.000 solgte elektriske varebiler, topper bestselgeren Nissan e-NV200, utslippsfritt varebilsalg i 10 ulike land i Europa.

Publisert

Store bedrifter som DHL, Chronopost og ulike bilutleie-selskaper leder an når Nissan e-NV200 tiltrekker seg stadig nye kundegrupper.

I etterkant av viktige oppgraderinger, som blant annet har gitt varebilen 65 prosent lengre rekkevidde til 200 km (ifølge WLTP-normen), så opplever Nissan en rekke nye kunder som «verdsetter bilens miljøprofil og praktiske egenskaper».

Nylig passerte salget 10.000 biler og modellen er en bestselger i land som Storbritannia, Italia, Nederland og selvsagt i Norge.

Totalt topper den det elektriske varebilsalget i 10 europeiske land. Etterspørselen øker særlig fra det siste leddet i distrubusjonskjeden, som i økende grad fokuserer på bærekraftig og miljøvennlig frakt.

4,2 kubikkmeter og 705 kg

Nissan e-NV200 selger godt, blant annet på grunn av det oppgraderte 40 kWt-batteriet, lastevolumet og nyttelasten. Bilen kan transportere 4,2 kubikkmeter last og en samlet vekt på 705 kg i varebilutgaven.

I tillegg til den vanlige ladeledningen, kan kundene bruke en veggboks. Den bilmonterte 7 kW laderen fullader bilen fra tomt batteri til fullt i løpet av 7,5 timer. Hurtigladeren gir brukeren raskere lading, den tar bilen fra 20 % til 80 % ladet batteri på mellom 40 til 60 minutter under optimale forhold.

- Rett produkt til rett tid

- Suksessen med e-NV200 viser tydelig at vi har det rette produktet til rett tid. Det er en økende elektrifisering hos store flåtebil-kunder – spesielt i byer, sier Paolo D'Ettore, direktør for LCV Business Unit Nissan Europe.

- Takket være bilens intelligente design og nullutslipp-drivlinje er Nissan e-NV200 det perfekte verktøyet til å hjelpe bedrifter med å optimalisere driften og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Siden den ble lansert i 2014 har Nissan e-NV200 vært en salgssuksess over hele Europa for Nissan, med over 25.000 nye biler levert til kunder.

10.000 av disse er solgt etter oppgraderingen til 40 kWt i 2018.