Jungheinrich er i ferd med å bytte ut dieseldrevne servicebiler med elektriske, og har lagt opp systemer og lært opp sjåfører slik at utslipp reduseres.

Jungheinrich med grønn pilot i Norge

I et pilotprosjekt i Norge gjør Jungheinrich kundeservicen CO2-nøytral. Etter den norske suksessen utvides prosjektet til andre land.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verden over har Jungheinrich mer enn 5500 serviceteknikere. Av de hører 80 til i Norge. Den tyske truckprodusenten har i lang tid jobbet med energiøkonomisering og miljøvern, og for å nå klimamålene har serviceavdelingene vært et viktig område.

Som en del av et pilotprosjekt i Norge, har Jungheinrich satt i gang en lang rekke tiltak for å redusere og unngå utslipp. Og der det ikke lar seg gjøre å unngå utslipp, kompenseres dette ved kjøp av klimakvoter. seg gjøre å unngå klimaavtrykk, blir det kompensert for gjennom kjøp av klimakvoter.

- Sammen med en ekstern kjøreskole har vi utviklet et opplæringsprogram hvor målet er å redusere dieselforbruket med minst 15 prosent gjennom bevisst kjøring. I tillegg er vi i gang med å bytte ut dieseldrevne servicebiler med elektriske, sier leder for serviceavdelingen Jørn Burmester hos Jungheinrich Norge.

God logistikk er god klimainnsats

Per i dag er dieselforbruket til teknikerne den største CO2-utslippskilden i serviceavdelingen. Reduksjonstiltakene blir forsterket gjennom å sørge for gode logistikkløsninger, som en ruteplanlegger som alltid finner teknikeren som er nærmest, i tillegg til å finne raskeste vei til oppdraget. Servicebiler er også gjennomgått for å optimalisere varelager, verktøy og bilinnredning.

Kjøper kvoter

De øvrige og uunngåelige utslippene blir kompensert for gjennom kjøp av klimakvoter. Jungheinrich Norge har valgt å kjøpe kvotene hos et vannkraftprosjekt i India som driver bærekraftig energiproduksjon. Prosjektet legger opp til å spare utslipp tilvarende drøyt én million tonn CO2 per år. Gjennom klimaprosjektet støtter konsernet flere av FNs mål innen bærekraft, blant annet kampen mot fattigdom og tilgang på rent vann og ren energi til alle.

Pilotprosjektet om bærekraftig service understreker Jungheinrich sitt engasjement i kampen mot klimaendringer og er en viktig milepæl i målet mot klimanøytralitet. Etter det vellykkede pilotprosjektet i Norge, står serviceavdelingene i Nederland og Storbritannia for tur.

Powered by Labrador CMS