Volvo FL Electric, Volvos første elekriske lastebil, er utviklet for distribusjon, renovasjonskjøring og andre bruksområder i bytrafikk.
Volvo FL Electric, Volvos første elekriske lastebil, er utviklet for distribusjon, renovasjonskjøring og andre bruksområder i bytrafikk.

Volvos første helelektriske lastebiler overlevert

Publisert

Tirsdag 19. februar overleverte Volvo Trucks sine to første helt elektriske lastebiler: En renovasjonsbil til til avfalls- og gjenvinningsbedriften Renovaog en en distribusjonsbil til logistikkselskapet DB Schenker og samarbeidspartner, transportselskapet TGM.

Begge de elektriske lastebilene settes nå i ordinær trafikk i Volvos hjemby Gøteborg.

Serieproduksjon

Begge lastebilene er av modellen Volvo FL Electric og er en del av en førserie lastebiler som er blitt utviklet i samarbeid med utvalgte kunder. Serieproduksjonen av Volvo FL Electric, og den større søskenmodellen Volvo FE Electric, starter i liten skala for det europeiske markedet i løpet av andre halvår 2019. 

Elektriske Volvo-lastebiler

Volvo FL Electric og Volvo FE Electric er utviklet for distribusjon, renovasjonskjøring og andre transportområder i bytrafikk. Volvo FL Electric er beregnet for totalvekter (GVW) på opp til 16 tonn, mens Volvo FE Electric har kapasitet for opp til 27 tonns totalvekt.

- I takt med at teknikken blir et konkurransekraftig alternativ for flere kunder, kommer vi til å fortsette å utvikle vårt tilbud av kjøretøy med helelektrisk drift. Parallelt reduserer vi fortsatt klima- og miljøpåvirkningen fra våre dieseldrevne og gassdrevne lastebiler,  fremfor alt gjennom stadig mer energieffektive drivlinjer, sier president for Volvo Trucks, Roger Alm.

Rask, stille og eksosfri

Gjennom et nært samarbeid med kunder og operatører har Volvo tatt frem elektrifiserte transportløsninger som oppfyller de krav som finnes hva gjelder ytelse, kjørestrekninger, lastehåndtering og effektiv utnytting av kjøretøyet.

Før overlevering, fikk sjåførene som nå skal håndtere de elektrisk drevne lastebilene teste ut hvordan det er å kjøre elektrisk, som en del av sjåføropplæringen.

Fremfor alt, setter sjåførene pris på den responsvillige drivlinjen, som gir en kjapp og trinnløs aksellerasjon i tillegg til det lave støynivået.

Fraværet av motorstøy og eksos bidrar til et bedre arbeidsmiljø og et mer stille og renere bymiljø. Samtidig har Volvo Trucks lagt stor vekt på også å møte andre behov som kundene har i sin daglige virksomhet.

Powered by Labrador CMS