Den elektriske Volvo-en skal settes i drift på fredag.
Den elektriske Volvo-en skal settes i drift på fredag.

Volvo leverte søppELbil

Denne uken setter Litra i drift en elektrisk renovasjonsbil fra Volvo.

Publisert

- For oss i Litra AS er det viktig å bidra til mer miljøvennlig transport og det grønne skiftet, sier Vegard Narmo, konsernsjef i Litra AS, og derfor var det naturlig for oss å være med helt i tet med innkjøp av en elektrisk renovasjonsbil.

Bilen leveres av Volvo Trucks, som nå er i gang med serieproduksjon av elektriske lastebiler. Dette er den sjette bilen som leveres til kunde denne høsten og Volvo forteller om gode tilbakemeldinger.

- De sjåførene som har fått Volvo elektrisk lastebil som arbeidsplass er veldig fornøyde, sier Kjetil Bergflødt, produktsjef i Volvo Norge. Fraværet av støy og vibrasjoner er noe alle trekker frem og bilene har rekkevidder som lar de utføre arbeidsdagen sin fullt ut.

Volvo Trucks skal levere et 20-talls elektriske lastebiler i tiden fremover og ser frem til å få bilene i drift slik at kundene får oppleve hvor bra dette er.

- Vi har opplevd enorm etterspørsel allerede, sier Bjørn Inge Haugan, salgs- og markedsdirektør i Volvo Norge, vi har flere ganger måttet be om å få flere byggeplasser på fabrikken. Nå som bilene får så god respons fra kundene, sprer ryktet seg raskt, og det merker vi godt på telefonen om dagen.

Volvo har som mål å elektrifisere alle lastebilklasser og med det sikre at Volvos lastebiler bidrar sterkt til å redusere det globale CO2-avtrykket.

- For Volvo har ansvar for miljø vært en våre kjerneverdier siden 1972, og vi har hele tiden gått i spissen for å redusere utslippene fra transportnæringen, sier Haugan. De siste 30 årene har en standard Volvo lastebilmoter blitt over 600 gangere renere, i tillegg har vi motorer som går på biogass med tilnærmet 100 prosent CO2-reduksjon, og nå er vi rett rutt hjørne med å kunne tilby elektriske lastebiler i alle relevante lastebilklasser.

Powered by Labrador CMS