Fagansvarlig for transport i Zero, Ingvild Kilen-Rørholt ser positivt på den nye ordnigen til Enova.

Zero fornøyd med ny Enova-ordning

- Her har Enova lyttet til bransjen.

Publisert

 Enova har lagt frem et nytt støtteprogram som skal få fart utbyggingen av ladestasjoner for tunge kjøretøy. Miljøstiftelsen Zero ser positivt på den nye ordningen.

 - Denne utlysningen var målrettet! Her har Enova lyttet til bransjen og levert en støtteordning som muliggjør utbygging av ladeplanen som kom på mandag, sier Ingvild Kilen-Rørholt, fagansvarlig for transport i Zero, i en melding til Moderne Transport. 

Zero har ifølge Kilen-Rørholt store forventninger til at vi nå ser en rask utbygging av ladestasjoner for tungtransporten langs de mest trafikkerte rutene.

- Det er viktig at fase 2 kommer i neste utlysning og at Enova neste år åpner opp for støtte til utbygging langs fylkesveger, sier Kilen-Rørholt. 

 - Her har Statens vegvesen og Enova lagt grunnlaget, nå er det opp til ladeaktørene og lokale nettselskaper å få fortgang i utbyggingen. Vi håper den neste støtteordningen fra Enova vil være økt støtte til innkjøp av lastebiler, sånn at ladeutbyggingen etterhvert kan foregå på kommersielt grunnlag, sier Kilen-Rørholt. 

Powered by Labrador CMS