Fuso starter nå serieproduksjon av den elektriske distribusjonslastebilen eCanter.

Begynner serieproduksjon av el-lastebil

Daimler starter serieproduksjon av Fuso eCanter. Det blir den første lette helelektriske lastebilen som serieproduseres.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppstarten av produksjonen av eCanter ble markert ved Fusos Tramagal fabrikk i Portugal  fredag 28. juli. På den fabrikken produseres Fuso for både det europeiske og amerikanske markedet.

Fuso eCanter har rekkevidde på 100 kilometer på hver lading, og har en lasteevne på to til tre tonn avhengig av konfigurasjon og påbygg.

Strømmen lagres i seks litium batterier med spenning på 420 volt og 13,8 kWh i hvert batteri. Batteriene er levert av Daimler i Tyskland.

Sju år

Det er sju år siden Fuso laget den første prototypen av eCanter. Siden 2014 har Daimler hatt mange helelektriske biler i kundetest hos kunder både i Portugal og Tyskland.

Kundene som har hatt disse bilene i test har erfart at de har spart cirka en krone pr kilometer de har kjørt sammenliknet med konvensjonelle biler.

Fuso eCanter ble vist på IAA i fjor høst, og serieproduksjonen vil bli markert i New York senere i høst.

Tidlig ute

Fuso har vært tidlig ute på alternative drivstoff. Allerede i 2006 begynte serieproduksjonen av Canter Eco Hybrid. Andre generasjon kom på markedet i 2012.

Powered by Labrador CMS