Bjørnar Kvalsnes, VP Product & Technology i Maritech.

Skal fortolle sjømat automatisk i skyen

Maritech lanserer nå en løsning som gjør at norske sjømateksportører kan gjennomføre fortollingen selv ved hjelp av skybaserte verktøy.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye CMS-løsningen Maritech CMS er fullintegrert med Maritech Purchase & Sales, Maritechs ledende skyløsning skreddersydd for kjøp og salg av sjømat.

- Fortolling blir nå for alvor en integrert del av salgsprosessen, sier Bjørnar Kvalsnes, VP Product & Technology i en pressemelding.

Ifølge Maritech er alt som skal til for å gjennomføre fortollingen er et tastetrykk og riktig datagrunnlag.

- For sjømateksportørene betyr dette at prosessen blir både enklere, billigere og sikrere. Enklere, ettersom fortollingen nå kan gjennomføres ved ett klikk, så lenge underlaget i systemene er riktig i utgangspunktet. All informasjon hentes rett fra Maritech Purchase & Sales, og fylles automatisk inn der informasjonen hører hjemme. Du får også opp forslag til utfylling av felter som eventuelt er blanke. Langt mer kostnadseffektivt, fordi du slipper å betale noen for å gjøre jobben for deg, slik de fleste fortsatt gjør i dag, sier Kvalsnes.

Han forteller at kunden også får en automatisert kontroll av feltene, bedre datakvalitet samt en sikker og sporbar logg av all kommunikasjon, rett i systemet kunden allerede bruker.

- Dette reduserer også personavhengigheten, og du får toll- og avgiftskvitteringer rett inn i ERP-systemet etter tollklareringen, sier han.

Maritech CMS bygger på rammeverket fra forløperen Timpex CMS.

Klas Larsson, fortollingsguru i Maritech, er godt fornøyd med den nye løsningen selskapet nå kan tilby sine kunder.

- Fortollingskompetansen vi fikk inn gjennom Timpex-oppkjøpet i 2020 er helt unik, og ledende i Norge. Vi har også et tett og løpende samarbeid med Tollvesenet, sier Kvalsnes.

Klas Larsson, fortollingsguru i Maritech, var på 80-tallet var med på å starte Timpex, og siden den gang har arbeidsdagene hans handlet om toll og programvare for toll. I dag er han en av Norges fremste eksperter på området.

Han er meget fornøyd med det nye systemet.

- Du slipper å samle, arkivere og sende informasjonen manuelt, i tillegg får du automatisert kontroll og utfyllingshjelp samt sømløs flyt av data mellom systemene du allerede bruker. Systemet er satt opp med Auto-TVINN, fortollingen kjøres direkte fra fakturaen, og du kan også kommunisere direkte med Tollvesenet fra systemet. I tillegg har du fordelene knyttet til at det er en skyløsning, du slipper å være på kontoret eller ha en PC tilgjengelig for å kunne kjøre fortollingen. Alt er fleksibelt. Dette kommer hele næringen til å dra stor nytte av, rett og slett, sier Larsson.

Powered by Labrador CMS