Bjørnar Kvalsnes, VP Product & Technology i Maritech.
Bjørnar Kvalsnes, VP Product & Technology i Maritech.

Skal fortolle sjømat automatisk i skyen

Maritech lanserer nå en løsning som gjør at norske sjømateksportører kan gjennomføre fortollingen selv ved hjelp av skybaserte verktøy.

Publisert

Den nye CMS-løsningen Maritech CMS er fullintegrert med Maritech Purchase & Sales, Maritechs ledende skyløsning skreddersydd for kjøp og salg av sjømat.

- Fortolling blir nå for alvor en integrert del av salgsprosessen, sier Bjørnar Kvalsnes, VP Product & Technology i en pressemelding.

Ifølge Maritech er alt som skal til for å gjennomføre fortollingen er et tastetrykk og riktig datagrunnlag.

- For sjømateksportørene betyr dette at prosessen blir både enklere, billigere og sikrere. Enklere, ettersom fortollingen nå kan gjennomføres ved ett klikk, så lenge underlaget i systemene er riktig i utgangspunktet. All informasjon hentes rett fra Maritech Purchase & Sales, og fylles automatisk inn der informasjonen hører hjemme. Du får også opp forslag til utfylling av felter som eventuelt er blanke. Langt mer kostnadseffektivt, fordi du slipper å betale noen for å gjøre jobben for deg, slik de fleste fortsatt gjør i dag, sier Kvalsnes.

Han forteller at kunden også får en automatisert kontroll av feltene, bedre datakvalitet samt en sikker og sporbar logg av all kommunikasjon, rett i systemet kunden allerede bruker.

- Dette reduserer også personavhengigheten, og du får toll- og avgiftskvitteringer rett inn i ERP-systemet etter tollklareringen, sier han.

Maritech CMS bygger på rammeverket fra forløperen Timpex CMS.

Klas Larsson, fortollingsguru i Maritech, er godt fornøyd med den nye løsningen selskapet nå kan tilby sine kunder.
Klas Larsson, fortollingsguru i Maritech, er godt fornøyd med den nye løsningen selskapet nå kan tilby sine kunder.

- Fortollingskompetansen vi fikk inn gjennom Timpex-oppkjøpet i 2020 er helt unik, og ledende i Norge. Vi har også et tett og løpende samarbeid med Tollvesenet, sier Kvalsnes.

Klas Larsson, fortollingsguru i Maritech, var på 80-tallet var med på å starte Timpex, og siden den gang har arbeidsdagene hans handlet om toll og programvare for toll. I dag er han en av Norges fremste eksperter på området.

Han er meget fornøyd med det nye systemet.

- Du slipper å samle, arkivere og sende informasjonen manuelt, i tillegg får du automatisert kontroll og utfyllingshjelp samt sømløs flyt av data mellom systemene du allerede bruker. Systemet er satt opp med Auto-TVINN, fortollingen kjøres direkte fra fakturaen, og du kan også kommunisere direkte med Tollvesenet fra systemet. I tillegg har du fordelene knyttet til at det er en skyløsning, du slipper å være på kontoret eller ha en PC tilgjengelig for å kunne kjøre fortollingen. Alt er fleksibelt. Dette kommer hele næringen til å dra stor nytte av, rett og slett, sier Larsson.

Powered by Labrador CMS