Trondheims nye havnedirektør

Einar M. Hjorthol (56) blir ny havnedirektør i Trondheim Havn IKS.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han er utdannet sivilingeniør (VVS) i 1984 ved NTH (nå NTNU), hvor han også tok en Dr.ing. grad innen Energi & Prosess i 1990.

Hjorthol som kommer fra stilling som dekan ved HiST, avdeling for Teknologi har 10 års ledererfaring fra Peterson Ranheim i stillinger som teknisk sjef, fabrikksjef og fabrikkdirektør, med lederansvar for opptil 150 ansatte.

Solid ballast

Han har også tre års erfaring som administrerende direktør for Norsk institutt for Naturforskning (NINA) med opptil 170 ansatte, fire års erfaring som administrerende direktør for industribedriften Microplast med ca 50 ansatte og fire års erfaring som Dekan ved HiST med 190 ansatte.

Trondheim Havn står foran spennende og krevende oppgaver,men ifølge en melding fra havnen er de nå trygg på at de får en havnedirektør som er drivende og nytenkende med god gjennomføringsevne.

- Hjorthol har evnen til å balansere kommersielle og samfunnsmessige hensyn, og er en som forstår behovet for gode prosesser i grensesnittet mellom kommunalt eierskap, kommersielle behov, samfunnsutvikling og politiske prosesser, heter det blant annet i meldingen.

Einar M. Hjorthol tiltrer stillingen senest 1. mars 2016.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS