Stopper Nor Lines-kjøpet

- Sterkt beklagelig, mener Eimskip. 

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I november i fjor ble det annonsert at DSD ville selge Nor Lines til det islandske rederiet Eimskip. Nå blir kjøpet stanset. 

Konkurransetilsynet har sagt nei. Det ble endelig vedtatt i mandag. Planene for oppkjøpet ble lansert i november 2016. Siden da har fusjonen vært til behandling hos Konkurransetilsynet i Norge.

- Vi mener at beslutningen er sterkt beklagelig og tatt på et feil grunnlag, sier administrerende direktør i Eimskip Norway, Lara Konradsdottir.

En sammenslåing ville ha sikret den meget viktige kysttrafikken i Norge, og sørget for en solid løsning for godstransport ut og inn av Norge, heter det i en pressemelding fra Eimskip. 

- Konkurransetilsynet skal stanse oppkjøp som skader konkurransen. Eimskip og Nor Lines er nære konkurrenter og har samlet sett høye markedsandeler i dagens marked, sier konkurransedirektør Lars Sørgard.

Tilsynet legger til grunn at Nor Lines og Eimskip er to største aktørene innenfor frakt av frossen fisk fra Nord-Norge til Nord-Europa. Kundene er aktører innen norsk fiskeriindustri som etterspør frakt av den frosne fisken for videresalg. Hoveddelen av den frosne fisken eksporteres til utlandet. Siden markedet allerede er preget av få aktører, mener Konkurransetilsynet at de ikke kan tillate dette kjøpet. 

– Vi mener at et oppkjøp vil føre til redusert konkurranse som vil gjøre det mulig for Eimskip å øke prisene eller redusere kvaliteten overfor kundene i markedet, sier fungerende avdelingsdirektør Øyvind Nilssen.

Powered by Labrador CMS