Gordon Delivery tilbyr både fysiske leveranser og en tech-plattform for last mile-leveranser.

Skal tilby kjølig last mile i Oslo

Gordon Delivery er allerede en stor aktør i Danmark og Sverige, men satser nå både i Norge og Finland.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gordon Delivery ble grunnlagt i 2015 og utfører i dag rundt 400.000 månedlige leveranser av nedkjølte matvarer og legemidler hver måned i Sverige og Danmark. Selskapet er spesialisert på en digitalisert flyt av temperaturregulerte last mile-leveranser, og styrer mot en omsetning på rundt 500 millioner svenske kroner i 2021.

Nå gjør Gordon Delivery også sitt inntog i Norge og Finland, nærmere bestemt Oslo og Helsingfors. Dette skjer med temperaturregulerte kjøretøy med smart leveringsinformasjon via selskapets egenutviklede digitale løsning.

Hovedstedene er likevel bare et skritt på en lengre planlagt vei.

– I Sverige når vi rundt 80 prosent av svenske sluttforbrukere og i Danmark 96 prosent. Målet for både Finland og Norge er selvsagt å komme opp på samme nivåer. Vi jobber allerede med å etablere oss på flere steder i Norge og Finland, forteller COO Mikael Sahlsten.

I tillegg til de fysiske leveransene, har Gordon Delivery også et ben til å stå på i sin forretningsdrift, nemlig en SaaS-plattform for last mile som de lisensierer til andre selskaper.

– Det føles veldig godt å kunne vokse så raskt. Å styrke posisjonen vår i Norden er selvsagt viktig for vår vekst. Vi hoper og tror også at det kan hjelpe våre eksisterende kunder å vokse raskere. Med vårt integrerte nettverk i fire land, kan de lettere etablere seg i nye markeder, sier administrerende direktør og grunnlegger av selskapet, Ali Ghoce.

Likevel er ikke Norden det endelige målet for Gordon Delivery.

– Vi snakker allerede med flere potensielle kunder på kontinentet og opplever en stor interesse for vår kombinasjon av temperaturregulerte leveranser og en tech-løsning for hele leveringskjeden, sier ekspensjonssjef Kristin Liljestrand

Powered by Labrador CMS