Are Selnes, CTO EDI-Systems (f.v.), Raymond Haga, Finance and Business Management Director Maritech, Robert Hansen, CEO EDI-Systems
Are Selnes, CTO EDI-Systems (f.v.), Raymond Haga, Finance and Business Management Director Maritech, Robert Hansen, CEO EDI-Systems

Maritech kjøper EDI-Systems

Maritech, som leverer programvare til sjømatnæringen, overtar WMS-leverandøren EDI-Systems.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maritech Systems AS har inngått avtale om kjøp av EDI-Systems AS, som lager løsninger for tredjepartslogistikk for fryselager i Norge.

Maritech er et ledende selskap innen programvare for sjømatnæringen, og oppkjøpet er et ledd i selskapets strategi om vekst gjennom utvidelse i verdikjeden, funksjonalitet og geografi, opplyser selskapet i en pressemelding.

Sortlandbedriften EDI-Systems er spesialisert på WMS-systemer for lagerhotell og fryselager. Løsningene benyttes både av aktører innen sjømat og andre bransjer som leier ut fryselagertjenester. Selskapet blir formelt en del av Maritech 31. august, og alle ansatte blir med videre som en del av forretningsområdet logistikk.

- Løsningene, kundene og kompetansen harmonerer naturlig med virksomheten vår og planene videre. En stor del av kundene våre benytter allerede systemene, de vil få nytte av at integrasjonen til fryselageret bli enda bedre. EDI-Systems leverer dessuten løsninger for kvalitetsregistrering mot fiskeri som passer godt inn hos oss. Vi får samtidig styrket vår kompetanse på tredjeparts lagerhold, og vil nå dekke en enda større del av verdikjeden innen sjømatnæringen. Oppkjøpet innebærer også muligheter i andre bransjer, knyttet til nye og eksisterende logistikk-kunde, sier Odd Arne Kristengård, konstituert CEO i Maritech.

Gründerne Robert Hansen (CEO) og Are Selnes (CTO) jobber begge i selskapet, og har frem til oppkjøpet hatt hver sin eierandel på 50 prosent.

- Vi er stolte av det vi har bygd opp, og ser nå frem til nye milepæler som en del av Maritech, sier Hansen.

- Det er ingen tvil om at løsningene våre passer godt inn i Maritech-porteføljen, og vi har en rekke fellesnevnere – også ut over forankringen innen sjømat og programvare. Det er også spennende å bli en del av et dyktig logistikkteam, hvor vi kan lære av hverandre. Vi ser på dette som vinn-vinn for både EDI-Systems og Maritech, og ser frem til å skulle jobbe sammen videre, legger han til.

Maritech utvikler og leverer digitale løsninger for kontroll, sporing og digitalisering, og ble gjennom oppkjøpet av Timpex i fjor også gode på software for transport og logistikk. Maritech eies av Broodstock Capital Partners, og har avdelinger i Molde, på Averøy, i Harstad, Trondheim og Åndalsnes, samt på Island, i Canada, USA og Chile.

Powered by Labrador CMS